CIGAJA (PANONSKA OVCA)

uvek bilo,mleko je cista zarada jagnje ide za trosak,ali kod nas mleko niko nece e to je problem
 
Znam druze, znam i cini mi se da nikoga nije briga, bar one koje bih trebalo da bude. Jednostavno sve je manje ovaca, sve je manje salaša i tog nacina zivota. Ovo ne vazi samo za cigaju nego i pramenku (autohtone rase)
Slike iz oglasa iz Miladinovicevog posta.
6275811-3V.JPG

6275811-4V.JPG

Nsto im puno fali, ne bih rekao.....
cije su ovo ovce?
 
Pregledao sam ovaj video prije, svaka čast, odlične ovce.

- - - - - - - - - -

Vidim da je ova tema već neko vreme zapostavljena, a mene baš zanimaju iskustva drugih uzgajivača što se tiče cigaje, pa bih molio da me malo posavetuju. Imam 15-ak ovaca i nešto sam ostavio šilježica za daljnji rasplod. Evo i koja slika (ako budem uspeo postaviti, pošto se još ne snalazim najbolje na forumu).
fotografija0322.jpg
[/IMG]
fotografija0665.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

pa imaju oko 100 kg.. mislim da ce imati i vise.... posto kad sam ih kupio slabe.. sada pred zimu .. i napreduju ...

Lepe slike, zanima me da li još imaš te ovce i kako si zadovoljan što se tiče jagnjenja i svega ostalog?
 
Stado divno pre lepo samo napret a moj bi vam savet bio da po svemu dalje kontaktiras sa bracom veterinara MILOVANOVIC:ma to su divni odgaivaci svih rasacao.
 
Hvala, moram malo poraditi na genetici, ima stvari koje mislim da bi se mogle malo popraviti. To su dviske, prvi put su se jagnjile kod mene, tako da mislim da imam vremena, samo dobrog ovna da je naći.
 
daljac imaš kod gradimira u bijelom brdu njegov ovan je lane dobio prvu nagradu u gudovcu .on ti je i ove godine na sajmu
 
Znam, hvala, i ove godine je dobio neku nagradu kako čujem. Ja ima od Braneta ovna što je prije dve godine isto osvojio prvu nagradu u Gudovcu, moraću otić do Gradimira možda oće menjat ovna. Evo i slika, to su od jesenas i zimus nemam trenutno ništa novije, ali nadam se da se vidi koje je ovan.
fotografija0367.jpg
[/IMG]
fotografija0439.jpg
[/IMG]
 
Poslednja izmena:
Da budem iskren nisam imao ove godine puno, sve što sam mislio prodao sam, muške što nisam testirao i ženske što mi se nisu sviđale i to po 22 kn (oko 3 eura), jednog sam prodao po 20 kn ali je bio preko 45 kg. Baš me juče zove jedan kolega jel imam neko jagnje 35-40 kg i sad se dvoumim, sviđaju mi se ovi što su ostali, mislio sam ih ostaviti za rasplod, a onda mislim ako pređe 45-50 kg više ga ne mogu nikom prodati za klanje.
 
Nazad
Vrh