U toku je nagradna igra na sajtu http://vocarskisavetnik.com , deli se 10 sadnica po čoveku, po izboru, link je na http://vocarskisavetnik.com/content/nagradna-igra/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
PA da, dobro si shavtio pad je ka kuci i bunaru, tako da bih tu negde morao da prokopam izmedju ako se upustim u tako nesto. Bio je tu dugo ranije vinograd dok ga je imao ko odrzavati , posle je samo sejana detelina tako da sam se vodio da je to lepa zemlja za voce dok me nisu pokolebali sa pricom o vodama. Sto se tice djubrenja i zastite, svakako cu se truditi kao i do sad kad god mogu da nabavim stajskog djubriva i samo sa njim da radim, a kajsija i ne trazi neku vecu zastitu (pazrio sam zaklopacnku pa cemo videti kako ce u mom kraju da se pokaze ).Bojim se da te nisam dobro razumeo ovo poslednje....to je iznad kuće i bunara, pa je pad ka kući i bunaru? Pored čega da provučeš, pored kuće i bunara? Nije to neka nauka, najbolje ćeš oceniti sam šac metodom nego mi ovako kroz tekst
Ako je tu bio vinograd i nije se ništa promenilo u smislu pojavile se vode, onda i nemaš neke brige....vidi te komšije kako su uradile i odakle se uopšte pojavljuje voda. Razmišljaj i o tome da ne bi valjalo da prskaš voće i đubriš veštakom ako je iznad bunara, da se ne trujete ako pijete tu vodu.
Ok, sad sam te razmeo pravilno, to u opste nije velika investicija s obzirom na velicinu parcele a svakako cu u toku naredno godine da stvorim pravu sliku sto se tice zadrzavanja vode.Kanal treba da iskopaš na što višljoj tački, što dalje od kuće, bunara voćnjaka. Da on prihvati svu vodu, da joj ne da da uopšte uđe na parcelu. Znači gornjom ivicom parcele da ideš i da mu napraviš nagib tako što ćeš ga iskositi malo.
Drago mi je za Zaklopčanku, javi kako se pokazala za koju godinu
p.s. nemoj frezom po brdu raditi, sapraće ti se sva zemlja, brdo je potrebno samo zatraviti i kositi.