Chat u svinjarstvu

Само да не дође ситуација да затворе. Онда нема пара. Познаник има исто тако дуга код једног кланичара, овај затвори кланицу и маса људи остала без новца. Власник нема ништа на свом имену.
 
Ja stvarno ne kontam sta je to sa tim klanicama jel stvarno nema para, ili su nesposobni da vode posao, ili im se jednostavno tako moze?
A koliko vidim svaka druga klanica tako funkcionise.
Tovljenici su mi vec na 120kg a jos pare za prethodnih 10kom nisam dobio, a otisli su u decembru (ne radi se o bigbulu ali je isti problem).
 
Kradu privatno verovatno, kod nas ovi lokalni privatni klanicari sto imaju i po par mesara vidim da prosperiraju vrlo dobro.
 
Što sam sinoć imao igranku u starom delu objekta... Pukne klin na kapiji i iz jednog boksa izađe 20 tovljenika oko 100kg su...i otkinu to jest izvuku crevo iz poluspojke što vodi u pojilice... I naprave poplavu, pošto tu nema rešetki, već su samo kanali, voda 30cm visine, a zapušili odvod s džakom, kad sam izvadio džak to je krenulo ka kad otvore branu.. Ko zna koliko sati je išlo kubici vode objekat 300m kvadratnih i najcrnje potopim komšiju ispod, ušlo mu u dvorište u garaže.. Nije se naljutio ali ima da smrdi par dana 😂 da ne poveruješ šta može da se desi...
 
Vidim cesto obilazis svinje :LOL:
Desavalo se i meni da zaboravim da zatvorim vodu kad punim pojilicu (bojelr) al nikad ne bude vise od 3-4cm vode.
Desava se svasta, ja cesto zaboravim da stavim klin na vrata pa onda prave dzumbus po dvoristu celu noc.
 
Wifi kamere sad kostaju 20e.sasvim dovoljno
razmisljam o kameri vec 2 godine.nego objekti si mi daleko pa ne vatam wifi pa bi onda morao jos jedan rezdelnik na stedini ili da razvlacim kabel po objekte.. A jos najteze treba navatati nekog da to odradi (znam da to mogu sam ali nema se kad a kad se ima nece se :ROFLMAO:)
 
@N_emanja
Svaka cast
Mozes li mi reci koliki ti je prosek prasica po krmaci?

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Pa ova prva mi je najlosija. To mi je poklon od nane pa je čuvam, ali msm da će da putuje. Kod nje prošli put 6 sada 10. Ova druga ima 11 ali je dva udavila, prevelika pa ne oseti kada legne. Ova treća je oprasila 13 živih i 2mrtva a ova poslednja 16 živih i 2 mrtva. Pa sam premestio 3 komada od nje na prethodne 2 krmace.
 
Da li se nesto desava po pitanju naplate dugovanja od Big Bula(Biftek Nis)?
Da li je neko uspeo da naplati ili je ih tuzio?
Nas par iz sela je predalo svinje 1.juna i nikom nije placeno. Tura koja im je predata u aprilu naplacena u decembru.
Sve firme su im u blokadi,da li je neko podnosio kolektivnu tuzbu ili se planira tako nesto?
 
Pitanje za iskusne tovljace. Svake godine kupim prasiceza tov za narednu godinu i koljem ih kao godisnjake. Ove godine zbog manjka hrane jos prasice nisam kupio pa sam planirao da uzmem od drugara kojem treba krmaca da se oprasi polovinom aprila. Mene sad zanima kojom tehnikom ishrane ja to mogu najbolje da uhranim i koliko bi te svinje imale do decembra meseca.
 
Са неким просеком од 3.2-3.5 дневно стигну до 170 кг за 7-8 месеци. И то не баш квалитетна храна. Следеће недеље имам једног за клање па ћу знати тачну килажу. Али ту је око 160-170 кг.
 
Nazad
Vrh