Chat u svinjarstvu

Srecna nam nova godina ljudi, zelim vam uspesnu godinu (ako je to moguce u ovom poslu) !!!
Jel ima neko neku informaciju kolika mi septicka treba za objekat od 50 tovljenika, negde sam ja to procitao ali ne mogu da nadjem... Hteo bi ove godine da se resim vila ako to bude moguce.
 
Проблем одлагања свињске осоке и притискање законодаваца са казнама да се то реши. Решење постоји али је дупло скупље од досадашњег решења. Та разлика треба да се надомести из џепа произвођача. А опет ту разлику не дају од своје зараде.
Онда проналазе ко ће им радити услужни тов и на њима ће се кола сломити. Туже за најмањи непријатан мирис.
Углавном велике фирме за производњу меса имају зацртану зараду и не дају паре него траже решења. Тако је требао и немачки тенис да дође код нас али сплетом околности и код нас има тениса колико хоћете, надам се да ме разумете.
 
Konkretno Tenis je trebao kod nas u Kikindi trebao da gradi farmu za 3000 krmaca i 65000 tovljenika zauzimajuci tako ako se dobro secam 3000ha oranica zemljista 1-3 klase. Na srecu izgleda da je odustao ne samo kod nas nego po celoj Vojvodini. Ovih dana mi je nesto palo u oci. Vise je sada ljudi bilo ispred poste u Beogradu i ispred uprave za agrarna placanja nego tada kada smo organizovano iz svih mesta gde je ovaj tebao da gradi isli ispred vlade protestvujuci protiv tog Svabe.
 
Napolju trenutno -7 a oni uzivaju...
8395b15c25428491b127c33c25167cf8.jpg
d6f782062bf6b495ad388f037cb4f338.jpg


Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Ma kakvi, non stop su pod sijalicom, samo odu sisaju i vracaju se
Suva slama ispod njih od gore sijalica i toplo im...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Da se ne otvara nova tema može i ovde da raspljavljamo šta raditi sa Big Bull-uom i Biftek Niš-om u vezi sa neisplaćenim predatim svinjama.
verovatno nas ima dosta što očekujemo isplatu ( ja znam bar 10-tak ovde kod mene)
Ovo više nije normalno ,,oni" i dalje rade na našu štetu a mi trpimo ,,država" ćuti , Koliko ja znam nisu isplatili nekima i po 8 meseci
Juče su radnici u Big Bull-u dobili plate , verovatno i one kasne ( dali je redovna nisam se raspitivao) i navodno ,,šefica" je rekla da se nema para za zaostale isplate bar -15 dana
Na tel neće da se jave , u firmu dolaza po potrebi ( kada hoće , rade od kuće) Isplate se vrše kada se dobije nalog od direktora ....

Napravili su mi štetu do sada bar 300- 400 hilj
Šta raditi ??? Tužiti ih , to može da se otegne ......
 
Nazad
Vrh