marre2
Član
Mozda u Velikoj Plani!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisu iz Nemacke dosli vec iz slovacke. I da znate ti prasici iz EU dodju probrani sa nekoliko farmi a ne kao sto neki sanjaju ovde na forumu kako mogu da uvezu iz Nemacke vrhunske prasice A klase. Paste da Vam Svaba nepokloni , prasica idalje NEMA dovoljno na trzistu koliko se jos uvek traze tako da mozete kao i JA samo da sanjamo o nekom pojeftinjenju.
Pa to je vreme normalno kod vecine ozbiljnih tovljaca i sa nasom prasad, pa i kod mene je bilo uvek bas tako oko 105 kg. za 3 meseca. Naravno da kad su mi prasad bila potpuno zdrava od prasenja, bez proliva, pneumonije,..Tako da i kod malih proizvodjaca mozes da nadjes kvalitetnu robu, po pijacnim cenama, ali moras da napravis krug proizvodjaca od medjusobnog poverenja. Ja otkad imam problem sa pneumonijom obavezno pitam jel za tov kupujes i upozoravam da mora da izvrsi pelcovanje pre unosenja u objekat.Meni za 3meseca izlazu sa minimum 105kg prosek
Pricas kao da je normalno da ima 15% uginuca. Kad toliko plati prasice i ima toliko uginuca on tu turu radi dzabe, a ako neko ko se ozbiljno bavi tovom ima 50% uginuca taj treba da batali taj poso.Ko sanja ?? Znam kakav je kvalitet bolji je sigurno od nasih prasica. Covek iz okoline u turnusu ima nekoliko hiljada i samo iz nemacke dotera desi se da na nekoj turi nema nijedno uginuce a naravno na nekoj ima ali ne vise od 10-15% dok kod nase robe ima mozda i preko 25-30% pa do cak i 50%, ali ovi nasi koji imaju farme imaju kvalitet kao svabe tako da njihova roba vredi tih 270din
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da li salju brzom postom semeosemenjavam idem u voganj na farmu imaju sve rase semena svezeg jedna doza je 500 din uzmem dve doze i osemenim ujutro i uvece ili obrnuto otprilike 12 sati razmaka. nemam svog nerasta ali planiram da kupim ili cu ostaviti od mojih krmaca.
Da li salju brzom postom seme
Da li salju brzom postom seme
Eno ti u Velikoj Plani semena koliko hoces, da biras od kojeg nerasta hoces ali opet moras videti sa nekim vet. da ti pozajmi kontejner za prenos semenaDa li salju brzom postom seme
Eno ti u Velikoj Plani semena koliko hoces, da biras od kojeg nerasta hoces ali opet moras videti sa nekim vet. da ti pozajmi kontejner za prenos semena