Stanislav
Član
I sta je bilo na tom sastanku jel moze neke info.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E pa bilo je bla bla bla, truc truc truc...I sta je bilo na tom sastanku jel moze neke info.
Stoji sve to drugar,sto si napisao.Ipak i da si mu platio 170,sasvim sigurno mu nebi pretplatio.Dobio si lepo,zdravo i zrelo meso,a kupio jednu svinju.Neki bi da kupe po najnizoj mogucoj ceni,a da kupe jedan komad.Ocu da napisem,da u toj prici ne igra cena,koju placaju mesari,koji ipak uzimaju vecu kolicinu.Sve sto se kupuje na vise,naravno da je jeftinije.Druga je sad stvar dali je to kupcu mnogo,ili prodavcu malo.Ipak je najbolje,kad su obe strane zadovoljne i da se roba u zdravlju potrosi.Ne znam da li je aktuelno ali evo da dam informaciju. U zadnjih nekoliko godina ja kupujem jednu svinju obicno od 150 do 200 kg i uredi mi je mesar kako ja hocu i cedi mast.
Obicno uzimam svinju od nekoga po preporuci i to obicno u selu znaju ko ima i onako familijarno i prijateljski preporuce. Covek od koga sam zimao je za sebe zaklao i valjda prodao i ostale mu
po mom ukusu manje od 100 d0 120 kg pa sam odstao da od njega uzmem. U takvim situacijama uzimam najcesce opet po preporuci i to u Gardinovcima, Vilovu, Mosorinu , Sajkasu ili Djurdjevu.
Lako oni to traktorom prevezu.
Sada sam se raspitao i rekli su mi da pojedinacno, lepe svinje prodaju od 150 do 160 dinara. Jedan mi je rekao cena ide sada 170 a ja nazovem drugog ima svinu blizu 170 kg
i dogovrili smo se veoma lako za 155 dinara po kg. Hocu da platim fer i postujem tezak rad na selu, ali necu ni da me ajde da kazem uvate neobavestenog ili na brzinu.
Eto to je info.
Inace bele masti i onako mehurave lepe , nigde ne moze da se kupi kao kada sam topis mast. I drugo kulen i kobasice kada sam napravis ja mislim da ne mozes lako da nadjes u prodaji.
I zato ja volim da se bakcem malo sa ovim i posle znam sta jedem.
...
PAzi da ti se taj seljak ne ovajdi o tebe.
...
Jel mereno koliko svince u procentima izgubi na kilazi kad se ocisti ?
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока