Chat u svinjarstvu

Cena je daleko od OK! Samo sto ljudi verovatno moraju da rade nesto, a svako radi ono sto najbolje ume ili moze.
Zavedi pa vladaj, samo sto je u srbiji sistem ZADUZI pa vladaj. Nemaju ljudi gde, moraju da rade a preprodavci to vrlo dobro znaju pa koriste.

Pa te pare što ulože u hranu bolje da ostave sebi u džepu a oni što imaju svoju hranu bolje da oteraju na vagu i prodaju. Bar neće smrdeti.

Danas svratim u radnju glavnog distributera patent.co-a, za pomoravski okrug i vidim nema artikala. Gazda kaze da se povlaci iz tog posla, razlog je da ne vidi perspektivu u svinjarstvu i opste stocarstvu. Prosto kaze da sa ovim cenama zive stoke proizvodjac je na gubitku i veliki je rizik poslovati sa gubitasima. Pametan covek, ne zeli da ucestvuje u toj prici, nego nastavlja da radi samo sa hranom za kucne ljubimce koja mu je donela veliku zaradu i dalje mu donosi.

Slušao sam pre nekoliko dana jednu budalu dok sam čekao u redu u p.apoteci... priča kako je otvaranje mitrosa i dolazak tenisa nešto najbolje za srpsko svinjarstvo
većzna i koliko će plaćati i od koga će kupovati ma ni Nostradamus mu nije ravan....
i to je neko pustio buvu pred izbore

Evo ja vec osecam da mi je bolje zbog dolaska Tenisa i pocetka rada Mitrosa. Cena i dalje 105, i tovari se u mom kraju jako kilavo.

evo kolege malo vesti iz komsiluka(Madjarske):
......rade se inspekcije pred uskrsnje praznike po mesarama,proverava poreklo sunke i mesnih preradjevina a sve uz slogan " kupujte domacu sunku za uskrs" i to javno na 1 kanalu nacionalne televizije
E tako to radi drzava koji misli o svom proizvodjacu svinja...........

Zove me danas prijatelj iz Rusije i trazi da mu pomognem... Naime trazi ponudu za izvoz svinjskog mesa za Rusiju u kolicini 1 do 2 hladnjace nedeljno, a ja nemam pojma koga da pitam za tako nesto. Moze li mi neko pomoci?

To moze bilo koji otkupljivac, pa cak i nekoliko uzgajivaca svinja da se dogovori. Kljucna pitanja su: rok placanja, cena za koju berzu je vezana kao i prevoz ciji je teret.

Covek trazi ponudu, sto podrazumeva da u njoj stoje svi ti uslovi koje trazi izvoznik ustvari prodavac, a on ce ponudu prihvatiti ili NE. Zato ponuda mora biti ozbiljna.

Tako je. Ja sam formirao ponudu slicnu za jabuku i odbili me, jer sam im skup. Ok. medjutim zvali su me posle da ipak prihvataju - e sad prc. Ne dam kad hoces da se cicijasis.

Imate mislim 5 klanica koje imaju izvozne dozvole u Rusiju, ostali mogu da se slikaju. A ako ne vide način i računicu da izvezu onda....

Nazad
Vrh