Chat u svinjarstvu

I moje krmace su u ispustu i tu doterujem veprove kad ih pustam, znao sam ja da ce biti malo problema ali nisam stizao da ih pustam dok su bili mali da se navikavaju sve sutra cu suta i vreme prodje ali naucili su da slusaju, sve veprove sto sam imao pre su bili izdresirani kao policijski psi na komandu sam mogao da ih teram u grad na kruzni tok

@Sapatnik jel valja ovo???

Joksir*Landras
NvSVm5x.jpeg

Ваља, ово је баш од чисте генетике. Ово код мене је обратно. Од хране 16% протеина, 2,5-2.6 кг дневно, не претеруј. Од 210 дана старости и ~120 кг тежине припуст.
Код мене јутрос је један од 35 кг тежине "напустио чет", преждерао се.
e4173e93042aa87a0a23de37fc6caa25.jpg

imam 2 ovake ko na slici sto sam postavio,jedna ide za krmacu druga za januar

5 mesec i evo cvile se ko lude obe

do novembra nista,plan je da ide joksir

Za priplod su, jednu od njinih majki semenio Joksirom, ovih dana ih lucim ostavljam sve zenske pa cemo videti sta se bolje pokazalo.

Po tebi sta je bolje?

Za ove sa slika bih cekao mozda i 8 meseci da pripustim nerasta, pre par dana je njih nekoliko prvi put trazilo nerasta.

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Ако иде и даље за приплод онда као што и барбула каже, за тов неки дурок или пиетрен има да буде роба врх.

Ако идеш на субвенције и матичење пази да не пређу одређену старост, опет су мењали дане старости од најмађе до најстарије. Распитај се.

То је такозвани "повратни" јоркшир и може се десити да товљеници буду маснији.
Ali krmace budu mnogo bolje, jace i ostrije dok kad ima vise landrasa su nekako kilave , meke i nezne, te kad se oprasi nece da jede i 100 cuda dok joksir se prasi i ustane da jede i na njih samo durlok i prasici ko panjevi

Nazad
Vrh