Chat u svinjarstvu

Kupio je farmu na izlazu iz Rume ka Vognju, ali ne znam čime se inače bavi

Evo ja muku mučim, nalazim se u ugroženom području već 40 dana, nemogu da prodam tovljenike, zvao sam i inspekciju nisu mi još odobrili, jer kao ima nekih preklapanja... Kod mene u blizini postoje dve klanice koje su obe u ugroženom području i njima je zabranjeno da prime.... Kakva su vaša iskustva? Kako ste rešavali ovu situaciju, jer ne znam šta više da radim... Ove ne mogu da prodam, krmače se prase, prasad rastu... Ja poludeh... Šta je rešenje kako ste vi rešavali ovu situaciju?

Morali ste da ih označite zbog kuge?
Ja praktikujem označavanje pred prodaju, ako je potrebno.
Ja sam prodao na crno kada sam bio u radijusu od 10km od zaraženog gazdinstva.

Morali ste da ih označite zbog kuge?
Ja praktikujem označavanje pred prodaju, ako je potrebno.
Ja sam prodao na crno kada sam bio u radijusu od 10km od zaraženog gazdinstva.

Najbolje je staviti markice pred prodaju. Ali kad kuga dodje blizu nedaj boze onda ne priznaju te svinje koje nisu obelezene. Mada nas teraju da se sto manja prasad obelezavaju. Ako dodje inspekcija a imas dosta neobeleznih svinja eto prijave cas posla.. nije covek pametan kako raditi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prodas na crno kakve veze ima sto je obelezeno
Nema šanse da prodam na crno radi se o 60 komada od 140kg sada i za mesec dana još 30 kom.. A da ne pričam kako bi najebo kad dođe inspekcija a posećivali su me par puta... Imam trenutno preko 300 komada raznih kategorija krmače mala prasad veća itd... Definitivno sam ugasio finansijski ako ne budem ništa prodao još 40 dana.. Stvarno neznam šta dalje, ovi propisi su toliko glupi.. Gle logike u ugroženom području zabranjen promet, umesto da se odavde izvlači što više da bude manji broj u slučaju kuge ono kontra gomila se... Ja imam i objekte i genetiku ali ozbiljno razmišljam da batalim sve ovo kada ovo prođe, ili da ih pustim ovako sve u ovu šumu ispod mene pa nek narod hvata šta kome treba..

E sta sve ljudi rade. u jednom obliznjem selu prosle godine pobili coveku jedan deo svinja sto je imao kod kuce a preko puta imao jos, i njih nisu hteli da mu diraju dok se nedaj boze ne pojavi kuga i kod njih, a covek je bio u slicnoj situaciji kao ti, imao je dosta tovljenika koji su vec stigli za prodaju i covek se posle par dana razmisljanja resi da ih pozove i njih pobili jer sta bi radio sa njima dok sve to prodje

E nebih to baš da ih ubijam.. Ali kuga u ovom momentu bi bila najbolje rešenje, kad zajebavaju s ovim propisima nije mi žao... A zakotili su mi se neki baksuzi od svinja u svakom boksu tuča.. Kad ga uzmu na zub jure dok ne pojedu, ne daju mi se odmoriti....

Imam problem sa jednom krmačom. Osemenjena 23.04 a ne vidim da pušta nešto stomak a nisam primetio dosad ni da je tražila

То смо већ спомињали више пута, неки вирус ради у њој. Имам тога на послу, ове године за сада најмање поредећи неколико година уназад. На ултразвуку није празна а не може се дефинисати шта је. Шаљемо крв на анализе, пррс, цирко вирус и парво како кад. То смо сабили са вакцинацијама али увек има нешто што не недефинисано. Дође пред прашење, спусти виме и буквално за 24 сата јој се повуче виме. Не тражи ни пре прашења ни после.
Остаје ти да се надаш, да ти је вид попустио или си је добро хранио па се слабије види на крмачи.

Jednoj nazimici sam u petak dao hormon i još uvek neće da stane. Šta bi još moglo da se uradi?

Nazad
Vrh