Chat u svinjarstvu

Danas zove neka dospodja iz neke agencije i raspituje se koliko imam svinja.

То је највероватније бактеријска инфекција, слично као код мале прасади. Изазива је пад имунитета и свашта нешто у храни. Није примарна болест већ се води као секундарна инфекција али у лошим условима може да буде проблем. Код већих товљеника па и за клање може се десити када се ошуре појаве се модрице и тачке на кожи.
Где бактерија једном уђе ушла је, само је питање шта ће је активирати.

Има ли каква фора око састављања свиња? Имам из 3 легла по двоје, тако остали и сад су они по 35кг, пробао сам саставити али гризу се, стављао жицу у њушке,не вреди ... А вредело би ми да су у једном боксу, овако заузимају три без везе,

Uglavnom eventualno prestanu da se tuku za dan ili dva, moraju uspostaviti hijerarhiju ko je glavni i ko prvi jede. Al nekad znaju i preterati tako da je zajebano. To sa naftom i ostalo ne vredi, barem meni. Doduse nabacam im kojekave travcuge sa korenjem malo da se nazvacu i uprljaju pa ako prodje prodje

Треба да им бациш храну на 2-3 места у боксу, вероватно се туку кад дође време за храњење. Можеш узети стимулан са витамином Б, то ће их умирити. Само прати да неког не умлате.

Има ли каква фора око састављања свиња? Имам из 3 легла по двоје, тако остали и сад су они по 35кг, пробао сам саставити али гризу се, стављао жицу у њушке,не вреди ... А вредело би ми да су у једном боксу, овако заузимају три без везе,
Ubacis ih u korpu traktorsku i provozas 5-10 minuta, bice kao da su iz jednog legla ..

Зна ли неко која је процедура продаје печења са газдинства, које услове треба испунити? Има ли неко правилник?

Пропусти...
Прљав камион, возача мрзи да опере само бацио пиљевину. А прешао пола србије са таквим камионом. Ни под разно пустити на фарму. Каква дезинфекција... И све остало...
Камион за превоз живих животиња да уђе у фарму... Праве се коридори и рампа, натера се колико треба и утовар. Возило је ван ограде фарме.
Нема дезинфекционе баријере за возило и возача, возач са оделом и чизмама у којим је био свугде излази из камиона.
Када се тера из бокса направи се даска од 2 метра, закачи за стуб и сви иду напоље, то може и један да ради. Негде сам већ писао са су онакве ограде проблем иако изгледа као једноставно решење. Врата ширине 60-70 цм сасвим довољна и да се могу скроз отворити због пропуштања минус варијанти. Један наравно стоји на вратима, кад буде 6-8 комада затвори врата и тера. Још боље ако их има више брзо иде утовар када се не бирају свиње.
Приколица од камиона занимљиво конструкционо решење ... Похвале за мајстора који је уклопио. Ово је на кнап што се тиче килаже, може и више да стане физички.
И на крају, пре пар дана сам писао како су почели кадрови да долазе из далекоисточних земаља на фарме...

Odakle je ovaj Youtuber. Vidim da svastari i sve na veliko. Novokomponovan poljoprivrednik ili nesto drugo??

Nazad
Vrh