Chat u svinjarstvu

Већ сам писао знајући са посла сви ти микофиксатори нису свемогући. Могу да реше токсине до одређеног нивоа. Ко нема проблема може то слободно да припише срећи.

U kriticne smese Krave i mlade kategorije ubacuju psenicu i jecam mesaju sa kukuruzom, tu vode racuna i o sojino sacmi i td al zato zaradu vade na finiserima tu se Melje i cigla

И репићи код прасади се суше, односно од корена репа према врху. Ако неко примети може да помогне флогодерм или цинк витаминска маст.
Видим на прасадима старим 8 дана ту појаву код куће.
cesto imam problema sa susenjem repica kod prasadi ...izgleda kao promrzlina .nikad nisam znao zbog cega je to

Pozdrav ljudi! Treba mi neka informacija možda neko zna. Nabavio sam plastične rešetke, planiram sa napravim bokseve za prasad.. Zanima me koliki je maksimalna dužina onih lacni na koje se montiraju rešetke. Lajcne su mi 260cm

Daa na njih mislim. Plastični su.. A ne znam kolika im je nosivost . Da napomenem da sam planirao možda i da mi se krmača praši u tom bosku ponekad.

Kod mene su bili tovljenici od 100kg na rešetkama, nije bilo nikakvih problema.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Puno bi mi značilo kad bi imao neke slike.
Nekako mi deluje slabašno da stavim 2.5m bez neke potpore od dole na sredini ili možda kad se sve poveže pa onda zajedno drži.

Kod mene je 2.4m, mogu i ja da skačem po rešetkama sa 100kg na dve noge :D
7ff3ea26ad081c9d6ca3079d36b3be7d.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Све то стоји, већина до првог расклапања. После уклопити никад више. Обично буду бетонски стубићи или греда на саставима али и то пропадне временом и прљавштина уђе у спојеве. Сутра ћу до радионице, тамо савијају флахове и окрену их на кант. Држи без проблема док не струне, онда све из почетка.

@p4vle kolika je dimenzija jednog boksa i koliko prasadi staje na tu površinu?
I ja sam planirao da improvizujem nešto od cevi i planova ako mi zafali ovih plastičnih..
Nemam kanal, planirao sam da od dignem do zemlje 30cm.. Pošto su mi sadašnji svinjci pod padom, kontam da ću moći da sapiram vodom.

ljudi kako resavate kasalj kod svinja-prasica ? prasici mi neprestano kaslju dok su pod penstrepom i praskom donekle je mir ali cim ih skinem sa lekova odma haos.

ljudi kako resavate kasalj kod svinja-prasica ? prasici mi neprestano kaslju dok su pod penstrepom i praskom donekle je mir ali cim ih skinem sa lekova odma haos.
Nekad hemutin u hranu, nekad doksilan u hranu, neko je ovde preporucio i amoksicilin. Samo obrati paznju da pojedu koliko treba kad je lek u hrani. To Smanji kasljanje kod mene ali uvek se cuje po koji da kaslje. Ako bas onako jako riba kad kaslje, onda enrocin 10% inekcija 1 kubik na 30kg telesne mase. Jel su prasad vakcinisana od plucnih virusa?

Nazad
Vrh