Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kvicoje kako to?
Kako onda prijavljenoj klanici da prodas jagnej za klanje staro 3 meseca?

danas mi bio veterinar,tako nesto pricamo i on tap kaze francuski W,o cemu se radi? jel on danas malo popio ili je svaki dan ovako blesav to ne znam al za ovo jos nisam cuo

veterinari nisu skolovani da se razumeju u rase stoke, vec u lecenje. O rasama ishrani, selekciji i odgoju se ucimo mi inzenjeri stocarstva i to nam je posao :)
Francuski moze da bude il de frans koji je slican a w je nemacki pa nemacki :D

evo kako sam upao u dug za dnevnicu! ovoj izuzetno vrijednoj radnici dugujem pare! :ppozdrav:jutros smo na brzinu da Bog oprosti posto je nedelja pograbili otpad od drva!

15vrrn.jpg

Nista sladje od ovakve pomoci i uzto ide milion pitanja ''tata a sto je ovo ovde , a sta je ovo a kako ono...'' kad odvedem decu u selo starija cerka gleda tv i kako da se ne uprlja a mladju nemogu isterati iz stale kao privezak samo ide za mnom od koze je nemogu odvojiti samo je i drzim zbog nje. Deca su cudo.

jesu bas! znaju takvo pitanje postaviti da nam se zavrti u glavi! Evo ova druga mi sjedi u krilu, jos nema ni godinu dana. neka su nam svima djeca ziva i zdrava! :ppozdrav:

ja imam sina i cerku. sin ne ulazi u ovcarnik i to ga uopste ne zanima, ali cerka potpuno suprotno ne samo sto je tamo stalno nego zna i imena svih 42 ovcica

ja imam sina i cerku. sin ne ulazi u ovcarnik i to ga uopste ne zanima, ali cerka potpuno suprotno ne samo sto je tamo stalno nego zna i imena svih 42 ovcica
pa takve su danasnje djevojke zanima ih ovcarstvo! :ppozdrav:moja starija cerkica bi po cjeli dan bila sa ovcama.
kad sam vec tu da pitam, da li se kolostrum stalno luci prvih nekoliko dana u vimenu, ili samo je u prvom mlijeku?pa kad jagnje to posisa nema vise. hocu kad bude sledeca sezona jagnjenja da imam za svaki slucaj u flasici zaledjenog kolostruma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh