Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko sam ja sinoc cuo na vestima rekli su da ce uvesti neke krmace....

Kolega za dijareju ima par narodnih lekova, dosta toga su ti vec rekli ali ima jos 2 dobra 1.) Suvi list od smokve, skuva se caj i pije bez secera (gorko ne pitaj ali pomaze) i 2.) sesirici sa calije (calija= ono trnje sto bode do zla boga e pa ujesen na njoj budu oni mali kao sesirici) i od toga isto caj ali prvo probaj sa listom od smokve
A inace jedno 2-3 dana udri kokakolu i keks (+ lagana hrana) mozda si pojeo ili popio nesto a da ti ne odgovara

evo vec ma je smirilo pijem kakokolu i lagano a znam od cega mi je popio sam mlijeko i kiselu narandzu i dobije se ukislo mlijeko vrenje proradilo

proradilo bas, brzopotezno!:ppozdrav:pojasnices mi onaj pojas za vaganje jagnjadi. da napravim i ja za svoju jagnjad. lakse ih je tako vagati ( ako mislis na to da im se siroki pojas ispod stomaka provuce).

Pozdrav ljudi,sad malo navratio do stana da vidim sta se radi i odoh u selo,i nocas mora da dezuram,samo ce ovoga puta biti jarica. :osmeh:

Sika neka je sa srecom!:ppozdrav: veceras sam bas gledao ovnicima koliko imaju sisica. onaj veliki ima 4, a ona dva malca blizanca po dvije. sko je tacno sto se prica o tom, onda je ovaj prvi extra!

Ja zatvaram sezonu za ovu godinu, pre jedno 3 sata i poslednja se okozila 2 komada, oba zenska :) ...

ove godine prosek 2 okruglo (2 mi okozile po 3 i 2 po 1) znaci 30 jaradi od toga 1 mrtvorodjeno i 2 ugnjavili, znaci ostalo 27 ... Bio sam ugovorio sa covekom da mu ih prodam sa 7-10 dana starosti za po 10 evra komad ali izgleda da je covek odustao, sad su mi dosta njih udarili u mesec dana... Pocinjemo sa dohranama pa kako nam bog da za uskrs-djurdjevdan... videcu sta cu da radim, za sad jedino znam da ostaju kod mene dok ne naguraju neku kilazu 25-30 kg a masala za sad rastu ko iz vode.

Pošto je ovo najposećenija tema. Važno obaveštenje. Formirjnje udruženja. 01.04. "12 u Ubu. Detaljnije u temi udruživanje.

kad se stavljaju markice ovcama (jagnjadima) na usi (mislim na uzrast) i da li godina koja pise na markici oznacava kad su postavljene na ovcu, ili godina kad je ovca ojagnjena?

to su vakcinacione markice ako se razumijemo da li su to one iz 2010 godine kada je barem u mom kraju a koliko sam informisam i u cjeloj Bosni sprovdjena vakcinacija grla protiv bruceloze tada je masovno vadjena krv a vakcinacija je bila besplatna

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh