Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li mora da se ima gazdinstvo ili je dovoljno da imaš umatičena grla ?

Koliko sam ja upucen,da bi ti maticio svoja grla moras da imas prijavljeno domacinstvo.Ali mozes da kupus od nekog sa strane umaticene.

Sika a kako si regulisao u vezi placanja PIO? Koliko sam do sada shvatio najveci problem pravi bas to PIO jer kad se jednom vezes nema ti vise izlazenja iz sistema... Mislim da je godisnje bilo nesto preko 70.000

Sada postoji mogucnost da se prijavi domacinsto a da se ne uplacuje PIO.Samim tim ti ne tece radni staz,mozes biti prijavljen u bilo kojoj firmi a da pri tome imas i prijavljeno domacinstvo.
Bar sam ja to tako razumeo,u svakom slucaju nista ne placam.

A meni i ne treba radni staz jer sam u invalidskoj penziji, skoknucu ovih dana do trezora pa cu videti sa njima sta i kako moze da se odradi jer ovi zapeli u tu evropu a tad ce biti mnogo rigoroznije za registraciju... Mada se jos uvek razmisljamo sta nam je ciniti, dal da pravimo nov objekat, nabavka maticnog stada i da teramo dalje ili da i ovo sto imamo rasprodamo jer je opsta besparica medju ljudima, nemas vise kome ni mleko ni sir da prodas

Ja sam ozbiljno hteo da udjem u pricu, da reg polj gazdinstvo uzmem namenski kredit da uzmem umaticeno stado i da krenem.. i kad sam otisao tamo uslovi su bili sledeci.. 1 ha na teritoriji Srbije da se vodi na tvoje ime,da nisi stalno zaposlen i da samo zemljiste gde planiras da otvoris gazdinstvvo(plac, salas, vikendica) bude zabelezena u katastru ili da je u zakupu i da je taj ugovor overen u sudu .. I ja nsiam ispunio taj zadnji uslov jel mi je ta lokacija gde sam hteo to da otvorim u zakupu od drzave na 99 godina i nije overena u sudu.. Smorio sam se ! :)

Kada ovan juri ovcu, jel to znaci da tek treba da se mrka ili je juri iako je prosla? Ovca mi ima jagnje 70dana a sinoc sam je primetio da mrda repom i da se pozadi zacrvenela pa sam je jutros pustio kod strica sa ovnom, ovan je juri a ona bezi, neznam da li da je ostavim ili da je ponovo pustim uvece?

Ja bih je ostavio,ako stvarno trazi odradice on nju,mada ako trazi trebala bi da stoji mirno kraj ovna,mozda je tek usla u estrus,ostavi je tri dana sa ovnom,pa ponovi posle 17 dana.

---------- Poruka napisana u 09:17 ---------- Prethodna poruka je at 09:16 ----------

Ja sam ozbiljno hteo da udjem u pricu, da reg polj gazdinstvo uzmem namenski kredit da uzmem umaticeno stado i da krenem.. i kad sam otisao tamo uslovi su bili sledeci.. 1 ha na teritoriji Srbije da se vodi na tvoje ime,da nisi stalno zaposlen i da samo zemljiste gde planiras da otvoris gazdinstvvo(plac, salas, vikendica) bude zabelezena u katastru ili da je u zakupu i da je taj ugovor overen u sudu .. I ja nsiam ispunio taj zadnji uslov jel mi je ta lokacija gde sam hteo to da otvorim u zakupu od drzave na 99 godina i nije overena u sudu.. Smorio sam se ! :)
Pa,jel moguce da to sad ne mozes da overis u sudu?

E bas je mene to juce zezalo,pa sam morao i danas da idem. Imao samuverenje iz suda ali nisam imao uverenje iz opstine da je u katastru i da se tu ne prave nikakvi urbanisticki planovi.Danas sma to resio ali sam za jedan jeb*ni papir morao da dam 2000 din. :sjasi:

I onda kazu besplatna registracija domacinstva (isto kao besplatno skolovanje). Sve sto nam drzava daje besplatno na kraju nas skupo kosta, ali opet u drugu ruku ako mozes da ostvaris subvencije, zasto da ne.

Pa,kakva je sad to fora za besplatnu registraciju?jel moze il ne moze?i sta se njome dobija?ne verujem da bi nam dali iste uslove kao i ovima sto placaju pio.

Ljudi registracija jeste besplatna ali se subvencije nemogu ostvariti bez izmirenog PIO to vazi od 2009 god 2008 sam registrovao domacinstvo i imao subvencije na obradivo zemljiste jer uslov nije bio izmirenje PIO naredne godine je uveden taj uslov i gomila ljudi je otpala za pravo na subvenciju.

Mislim da su opet ukinuli pio, u svakom slucaju trezor je tu pa se treba pre svega raspitati. Meni i onako ne mogu da naplate pio ali badava da se registrujem kad nemam rasna grla. Bog zna sta ce biti i sa ovim sto imam. Videcemo sta ce da smisle sad u vezi tih subvencija ako ih budu i davali ove godine

Istina ili zezancija?
Jednom prilikom sam radio na bausteli u nekom selu i zena imala par ovaca i jednog ovna.
a taj nije nikog volio,u vlasnike se zaletovo ko lud oni uvjek imali lopatu kraj sebe.
i onda je jedan od ekipe reko njima da se ovnovima nakon godinu dana u rog im ude neki crv i zato postanu ljuti i moraju udarati glavom u nesto.
meni to lici na zezanciju vise,jel tko cuo ista takvo slicno?

Istina ili zezancija?
Jednom prilikom sam radio na bausteli u nekom selu i zena imala par ovaca i jednog ovna.
a taj nije nikog volio,u vlasnike se zaletovo ko lud oni uvjek imali lopatu kraj sebe.
i onda je jedan od ekipe reko njima da se ovnovima nakon godinu dana u rog im ude neki crv i zato postanu ljuti i moraju udarati glavom u nesto.
meni to lici na zezanciju vise,jel tko cuo ista takvo slicno?

Evo odgovora na tvoje pitanje

http://poljoinfo.com/showthread.php?823-АГРЕСИВНИ-ОВНОВИ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh