Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeste bas! dans odem na neku prezentaciju fasadnih sistema, pa opet kuci. nigdje nikog. pravio neki sanduk za pilice, poceo pa ostavio. bezvoljan sam bas. ona mrsavo-celava ovca izgleda cini mi se jos gore! dodje mi da ju zakoljem i stavim u zamrzivac kao hranu za psa!

ma nek ide u persun, i ovo ludo vreme vise, jos neki dan i pocecu sam sebi da smetam... juce ujutru jos jedno jare otislo bogu na ispomoc, namerile se koze na njega pa bog i jedna ga spucala glavurdom jadno za nepun sat lipsalo... a doslo mi i njoj glavu da otkidam baksuz...

da, zaboravih i ovo spomenuti! dam jednoj ovci da jede zito kao i uvijek i odjednom poce grcati i prevrtati ocima, kao da se davi! pa ikako ma nikako da prodise! uhvatim ju oko stomaka pa kao covejke pocnem stiskati ne bi li dosla sebi,a njoj jadnoj od muke sline na usta udarile! i nekakao dodje sebi! a zimus mi se jedno jagnje bilo objesilo, uguralo glavu izmedju dvije letve i da nisam slucajno usao u stalu gotovo bi bilo. nekako mu izvucem glavu, a ono mrtvo, mrtvo, (jbg mozda je smjesno) dam mu umjetno disanje i ono hvala Bogu dodje sebi! ubrzo je pocelo se koprcati i hodati. nikad oko tog nisam radio, a vec dva ovcija zivota spasio!:haha:

Dobro vece!
Znam da sam negde procitao, ali nemam sad vremena da trazim, koliko jagnje staro jedan dan treba da popije mleko iz flasice po obroku i koliko cesto?

Dobro vece!
Znam da sam negde procitao, ali nemam sad vremena da trazim, koliko jagnje staro jedan dan treba da popije mleko iz flasice po obroku i koliko cesto?

1. dan janjadi se daje tri puta po 100 do 150 ml ovčjeg mlijeka kako bi janje lakše počelo piti,
2. i 3. dan tri puta po 150 ml 50% ovčjeg i 50% kravljeg mlijeka, prihvatilo,
4. i 5. dan tri puta po 200 ml čisto kravlje mlijeko,
6. i 7. dan po 200 ml 50% kravljeg mlijeka i 50% mliječne zamjene,
8., 9. i 10. dan 200ml mješavine: 25% kravljeg mlijeka i 75% mliječne zamjene, a nakon toga se janjad hrani mliječnom zamjenom.
Može se dogoditi da je janje uopće ne prihvati dudu. Janjad koja ne prihvaćaju dudu u pravilu zakržljaju. Da bih to djelomično spriječili ovu janjad potreno je ostaviti s majkom, a onu koja su prihvatila dudu odvojiti na nekoliko sati od majke, kako bi ova prva mogla nesmetano sisati.

samo sto mislim da se svakih dva sata daje jagnjetu da sisa dok je jos tako malo.

Petrovo druze a to za tebe licno :osmeh: nisam znao ja mislio kod stoke,probaj caj od gunjovog lista kazu da pomaze, i nemoj se zezati sa tim da ne dehidriras jedan moj komsija je zaglavio bolnice zbog toga. majilovac​ znam ja samo je problem 150 km. razdaljine/

@Petrovo. Narendaj druze na kasicicu divlji kesten,kafenu kasicicu progutaj odmah i zalij casicom rakije( jako je gorko)~prolazi iz momenta.Ako nemas divlji kesten zamesaj u soljicu kafe i 1 kasicicu secera(usuvo),to pojedi i popij 1 casicu rakije(jeste grozno,skuplja usta ali vredi).I dunjov list (sto rece kolega Sibili),jos ako imas suve:hajducke trave, kantarionovog cveta i plave trave(u narodu je zovu~gologuz) pa skuvaj jak caj od toga ~takodje zaustavlja 100%:ppozdrav:

e hvala ti drug ko bratu rodjenom ovo sa secerom cu probat koliki je omjer secera kaloka kasika i sa koliko rakije da ga pomjesam

---------- Poruka napisana u 09:43 ---------- Prethodna poruka je at 09:27 ----------

nisam te razumijo da li secer ide u kafu ili soljicu od kafe

druze sto se mucis. popij to i bice dobro. ja inace ne pijem alkohol, ponekad samo. ali kad stomak zaboli popijem na eks casicu rakije i bude mnogo bolje.

gadno je kad spricaljka proradi! a pogotovo ako si negdje u gostima pa odes u wc a moras se ustezati da domacini ne cuju onaj prvi tutanj, a zatim malo tise rafale! tuuuuuuprrrrr, ciiiii prrrrrrrrrrrrsvrljjjjj

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh