Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elmiru je otac teze bolestan tako da je kod njega stalno obilazi jare mu se koze ima jarica bice i slika poslace nadam se uglavnom doce i on

Imam jedno pitanje, kolega zarius reče da mu jagnje sa 50 dana ima 21kg i da dobro napreduje pa me interesuje kako bi ostale kolege ovčari ocenili to jagnje ocenama od 1 do 5, mislim da kolega zarius neće zameriti zato što sam uzeo njegovo jagnje za primer. Pošto mislim da je kolega Rajko reče da je izgubio opkladu jer je jagnje približne starosti vagalo 31kg, pa očekujem ocene jer mi trebaju za neke moje statistike.

Kolege moj primer nemozete uzeti kao merilo naglasio sam tada da je u pitanju bio ekstreman primerak i o tovne rase. Zarius ima pramenke za taj rasni sastav bih dao jagnjetu ocenu 4 zasto ne 5 zato sto je jedinac a ovce mlecne mozda je mogao biti bolji ali je to sasvim dobro za taj rasni sastav da je ovcu pario terminalac tipa safolk Idf W ili sarole smem se opkladiti da bi bili bar 5 kg vise u ovom uzrastu i istoj negi nadam se da ste me razumeli.

zarius i dalje ti ne mogu poslati pp

---------- Poruka napisana u 21:35 ---------- Prethodna poruka je at 21:33 ----------

ocjena je 4 za pramenku ali nemoze 5 jer sam i vece vidjao ali za ovo je odlicno jagnje u startu
ja sam imao jagnje sa neka 4 mjeseca 40 kg pramenka ali napominjem da nije imao ni pribliznu hranu kao zariusov bio je na pasi a uvece samo kukuruz

Vratia se Sime,malo obidjoh ovcice.koja rasa je jagnje od zariusa011.prirast je negde oko 0,34 kg.nego kakvu pre drogu i brasno pominjete,Sika zamisli kako bi tiganj izgledao da je veci format::pomoc:;

Kad bude imalo 70dana treba da ima 28 kg ako je jedinče. To bi trebao biti prosek. Znači kilo gore dole. Dobar je prirast 21kg za 50dana čak odličan. Za 20 dana još mu treba 7kg ili 350gr dnevno.

posto ti nemogu poslati pp ovde cu
zarius imam ja jagnjadi prilodne ako hoces na raspolaganju su danas se rasitujem o cjenama i ponudi sve je tjesno nece se proda cekaju se praznici sada a i sto ima neko je zagovorio ponovo cu kontaktirat neke odgajivace ali nista ne tvrdim da ima:ppozdrav:

posto ti nemogu poslati pp ovde cu
zarius imam ja jagnjadi prilodne ako hoces na raspolaganju su danas se rasitujem o cjenama i ponudi sve je tjesno nece se proda cekaju se praznici sada a i sto ima neko je zagovorio ponovo cu kontaktirat neke odgajivace ali nista ne tvrdim da ima:ppozdrav:
obrisao sam inbox. koliko su stara jagnjad?to mi je pogotovo bitno zbog ovnica, da ima bar 7, 8 mjeseci na ljeto? i jos mi je druze bitno da budu bas vlasicke pramenke, tj da budu krupne ovce. ali sad mi je najbitnije ovnica nabaviti pa da ga fino ja odgajam

Interesovalo me je ovo što je Šarbanac napisao o proseku jagnjadi, znači sa 70 dana 28 kg, ja sam juče vagao jedno žensko jagnje koje razmišljam da ostavim za priplod sa mesec dana 16,7kg. Dali prirast raste što je jagnje starije? mislim ako je do 30 dana napredovalo 300 grama, dali će od 30 do 50 dana napredovati 350-400 grama?
Šarbanac obriši pp

Posle mesec dana prirast može da bude od 300 do 350gr al zavisi od kocentrata i sena. Zavisi i od rase dosta. Ranostasne ovce imaju veći prirast.

evo sad sam upravo izvagao "harambasu" . ima oko 27 kg, pola kg gore dole. a fali mu jos 3 dana do 70 dana starosti. s obzirom da je pramenka dasa je pravi! samo sto se kaze da Bog da pa da tako i nastavi. a jos uvijek sisa, neka ga. necu mu ukidati omiljeno pice!:ppozdrav:

Nema potrebe da sisa. Zaluči ga. Posle par dana sastavi ovcu sa ovnom velika je šansa da se mrce jer je još uvek duža noć od dana.

zarius kad bi uzeo od mene imao bi jagnjadi od njega u januaru krajm januara ali imao bi sigurno dobrog i kvalitetnog ovna i svi su iz dvojki ako ne uredu ali mislim da je svima u cilju da prodaju i plasiraju svoja jagnjad prevenstveno pravom kupcu:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh