Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije daleko od moje kuce, pa smo se dogovorili kad bude dolazio u selo da svrati pa da uradi to. ali koliko god da naplati moram da platim, samo ne vjerujem da ce ko zna koliko naplatiti. do sad je uzimao 2, 5 eura za gorivo.

Za sada,za malo stado i nemas neke potrebe da sam vakcinises.neka ti to radi profesionalac ako vec nije tako skupo.a,npr.neke osnovne stvari mozes sam raditi kao sto je ciscenje jagnjadi od unutrasnjih parazita tabletama vermitan,kupis u vet.apoteci i das mu da proguta po uputstvu.

Savo manji ali imam ja poseban dio stale za njihivi odvajanje sad samo dok malo ne odjace za odvajanje kad napune 2 mjeseca tako da mi veci i nije potreban

Za sada,za malo stado i nemas neke potrebe da sam vakcinises.neka ti to radi profesionalac ako vec nije tako skupo.a,npr.neke osnovne stvari mozes sam raditi kao sto je ciscenje jagnjadi od unutrasnjih parazita tabletama vermitan,kupis u vet.apoteci i das mu da proguta po uputstvu.
hvala na savjetu sto se tice tih tableta! kad se one daju?

nije nikakva mudrost davati injekcije, one se daju podkozno.najlakse je dati u zadnje butove gde nema vune, jedino sto je potrebno dvoje ljudi jedan da drzi oborenu ovcu a drugi da daje injekciju

nije nikakva mudrost davati injekcije, one se daju podkozno.najlakse je dati u zadnje butove gde nema vune, jedino sto je potrebno dvoje ljudi jedan da drzi oborenu ovcu a drugi da daje injekciju
pa da, bas sam gledao kad im je tako veterinar davao. bolje da se ucim kad imam malo ovaca, nego kad budem imao vise. kad se orezuju papci kod ovaca, koliko se odjseca papka i da li imaju klijesta bas za to?u jedne ovce su malo veci papci, pa bih htio to da rijesim.

pa da, bas sam gledao kad im je tako veterinar davao. bolje da se ucim kad imam malo ovaca, nego kad budem imao vise. kad se orezuju papci kod ovaca, koliko se odjseca papka i da li imaju klijesta bas za to?u jedne ovce su malo veci papci, pa bih htio to da rijesim.

Imas kolega u ovoj temi : http://poljoinfo.com/showthread.php?2210-Obrada-papaka

---------- Poruka napisana u 12:13 ---------- Prethodna poruka je at 10:43 ----------

Ostao sam jutros bez jednog jareta, ugusili ga ostali na gomili :sta:

hvala kolega za link! pa zar se i kod jaradi moze desiti da ga drugi uguse, znam kod prasica da se desava!jedino sto mogu reci, jer nista promjeniti ne mozes, sva steta u njemu!

Ma jasta nek ide na njegovu glavu nek smo mi zivi i zdravi. Do sad mi se nikad nije desilo al eto... Strpaju se na gomile ko da nemaju mesta i ono sto je dole nadrlja

Ma gde im hladno, nije im bilo hladno na -25 sad im hladno, nego kad oce da se desi desi se. Gde je tor tu je i mor, nek smo mi zivi i zdravi, glavu gore i teraj napred

Zavisi kako koji preparat,npr.antiparazitici i vakcine se daju subkutano(pod kozu),a vitamini,gvozdje i sl.intramuskularno(u misic).Narvno,za ovce je potrebno dva lica kad se daje inekcija.

Zavisi kako koji preparat,npr.antiparazitici i vakcine se daju subkutano(pod kozu),a vitamini,gvozdje i sl.intramuskularno(u misic).Narvno,za ovce je potrebno dva lica kad se daje inekcija.
aha, znaci tako! Hvala kolega! onda cu kad bude vrijeme za to pozvati veterinara probati im dati inekcije.sad su vakcinisane protiv parazita i enterotoksemije.

Nema potrebe za dvojicu,samo prave guzvu i plase ovce,ako cobanin zna da aplikuje naj bolje resenje,mada veterinar uvek trazi pomoc,sto zbog toga sto vlasnika zivotinja poznaje a i sto nece da se muci,kod krupnije stoke takodje dvojica prave guzvu,fiksira se zivotinja(to opet treba da uradi veterinar) ili uz veterinarske fore odradi na brzinu(ako su zivotinje na vezovima)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh