Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
laksa je za rad(bolje resen upravljac tj rucke) ali nije tako izdrzljiva,bar tako kazu vlasnici....
inace sad posto su t 25 jako jeftini(i za 1000 eur se moze naci) traktor je uvek bolji od freze...zbog oranja itd

bas tako kao sto kaze @vojvodjanin.t 25 moze i da balira samo ako nisu otkosi veliki posto nema dvostepeno kvacilo @car je pisao o tome vec

.... i radiš sedeći...ne trčiš za motokultivatorom.Treba i zdravlje čuvati :ppozdrav:
sve to stoji sto kazes:ppozdrav:.ali sad ne mogu izdvojiti vise od 600-700 e.renovirao sam kucu pa me je to kostalo bas.gledao sam cjene traktora. nisam mogao naci nista da imalo valja ispod 1250 e bez prikljucaka. zato sam mislio sad uzeti motokult. pa onda kasnije traktor ako se mogne.

Poslednja izmena:
@sika to sto si ih sisao ti ne preporucujem da vise ponavljas,moze bit belaja(sjagnjenjene ovce ne izlagati stresu tj trudit se da ga ne bude a makaze za njih to jesu...)

Oduvek sam tako sisao ovce pred jagnjenje jel nema nista gore nego kad se vuna ulepi sa onom sluzi i ostalim zajebancijama,plus je mnogo lakse udojiti jagnje kada nema vune.One su toliko pitome da ih je deda mazio po glavi dok sam ih sisao,nisu mrdnule. :osmeh:
To radim i sa kozama takodje,nego nisam slikao.

@sika to sto si ih sisao ti ne preporucujem da vise ponavljas,moze bit belaja(sjagnjenjene ovce ne izlagati stresu tj trudit se da ga ne bude a makaze za njih to jesu...)
. Pre dve god sam video na tv da tip šiša ovce 6nedelja pred jagnjenje. Ima tu neke cake. Poznato je da ovce posle šišanja dobiju apetit i da se dosta brzo ugoje. To kao koristi da se u zadnjem periodu sjagnjenosti plod što bolje razvije. Nisam ovo radio al ću da probam par komada da vidim šta će biti.

zarius011, jesi li razmišljao o nečemu ovakom

Ja sam ga kupio pre malo više od godinu dana i preporodio sam se.U Bosni se može naći za relativno male pare.
Jel ti izbacio neki put do sad iz brzine? Znam bar petoricu njih koji umalo glave nisu pogubili terajuci drva iz sume a menjac izbaci... Za pocetak mu je sasvim dovoljna kosacica, dok ne stane malo bolje na svoje noge i ucvrsti stado i naravno dok ne obezbedi povrsine za kosenje. Kasnije moze da proda jaganjce i polako da nabavi traktorce i ostale masine. Ja imam traktor 12 ks, ali pored njega ne prodajem mutu jer ima ljudi koji nam daju i vocnjake da kosimo za travu a tu vec traktor ne moze. Podotovu gde su vece nizbrdice traktor nikako.

Jel ti izbacio neki put do sad iz brzine? Znam bar petoricu njih koji umalo glave nisu pogubili terajuci drva iz sume a menjac izbaci... Za pocetak mu je sasvim dovoljna kosacica, dok ne stane malo bolje na svoje noge i ucvrsti stado i naravno dok ne obezbedi povrsine za kosenje. Kasnije moze da proda jaganjce i polako da nabavi traktorce i ostale masine. Ja imam traktor 12 ks, ali pored njega ne prodajem mutu jer ima ljudi koji nam daju i vocnjake da kosimo za travu a tu vec traktor ne moze. Podotovu gde su vece nizbrdice traktor nikako.

Ako izbacuje iz brzine onda je neispravan, a tu nije kriv traktor nego vlasnik.

sutra idem da pazarim ako Bog da labin progres. a punac mi je mehanicar tako da ce on imati zadatak odrzavanja.:osmeh: a onu prikolicu od honde cu da prepravim za auto, tj za prevoz ovaca. da ima zatvorenu demontaznu karoseriju. momci dosta ste mi pomogli sto se tice savjeta! Hvala!:ppozdrav:

Taman posla tu smo da se nadjemo jedni drugima, jedna velika porodica. Ovde sam vise znanja i saveta dobio nego da sam iso jos 100 godina u skolu. Pre cu poslusati sta mi ljudi govore iz iskustva nego neke dr.mr. :osmeh: nadam se da ce mo se svi zajedno jos dugo dugo ovako pomagati i saradjivati a dace bog da iz toga proizadje svakom po jedno brdo ::novac::

Super brzo i efikasno reseno to volim. Budi takav i oko stada i bice sve kako treba kad danas vidis napredak u odnosu na juce dobijesvolju pa samo guras napred.

Nema vise nazad kad zagazis zagazio si. Nekad jeste dosta tesko, veliki je rad, slaba prodaja, dosta puta poslujes i sa gubitcima ali glavu gore i samo teraj dalje i usavrsavaj se. Sta god da te interesuje imas ovde po forumima, sto nema slobodno pitaj i neko ce ti pomoci savetom. Hvala bogu da postoji jedna ovakva zajednica na koju mogu da se oslonim. Moje bavljenje kozarstvom je dobilo sasvim novu dimenziju od kako sam clan ovog foruma i od proleca krecem polako da realizujem savete i preporuke koje sam ovde dobio, od ishrane, rase smestaja... Kako bude ::novac:: tako ce se jedno po jedno resavati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh