Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сретан вам празник народе!
И јутрос стего добар мраз, -15 код нас, ал је зато сад 5 у плусу.... отопиће ми се брада.

momci da vam opet postavim pitanje!:ppozdrav:Koliko je za jednu ovcu potrebno da bude minimalno sirina i duzina boksa za jagnjenje? Zao mi da oduzimam jagnjadima njihov boks, a ovaj drugi sto imam je dosta manji 90 x 150 cm. Pa sam mislio ako to nije malo da tu smjestim ovu ovcu sto je jos ostala da se ojagnji. Hvala unaprijed na odgovoru!:ppozdrav:

Nisu sve ovce istog gabarita, prema ovci i boks, taj od 90*150 ti je idealan za ovce manjeg i srednjeg gabarita ,i kada nece u prvi mah da prime jagance.

ja sam vezao moje ovce na jasla pre jagnjenja, u principu w ovci od 80kg bilo je dovoljno oko 1m sirine plus oko 1,2 duzine plus jasle, e kad je pustena treba barem 1,5x1,5. inace kada se ojagnjila malu ovcu, svrljisku od 40kg sam smestio u 1x1,1 plus jasla i za nju i jagnje i visak prostora :ppozdrav:

Ma uguraces je ti vec nekako ne sumnjamo mi u tebe :haha:
:haha: E moj kolega uguravao sam ja i u manje prostore!:haha:

---------- Poruka napisana u 22:26 ---------- Prethodna poruka je at 22:25 ----------

jos malo pa se mora u krevet sutra slava treba poraniti:ppozdrav:
Sracna slava! U miru, zdravlju i veselju da proslavite!

---------- Poruka napisana u 22:29 ---------- Prethodna poruka je at 22:26 ----------

ja sam vezao moje ovce na jasla pre jagnjenja, u principu w ovci od 80kg bilo je dovoljno oko 1m sirine plus oko 1,2 duzine plus jasle, e kad je pustena treba barem 1,5x1,5. inace kada se ojagnjila malu ovcu, svrljisku od 40kg sam smestio u 1x1,1 plus jasla i za nju i jagnje i visak prostora :ppozdrav:
Ma vidim ja da cu joj morati siriti stambeni prostor! Nista sutra cu sve fino da pocupam, pa cu joj dodati tih jos 60, 70 cm! Stala , ne stala ja vise nemam kud sa njom!:osmeh:

Da inace drzim tri dana odvojenu ovcu i jagnje. onda ih pstam sa ostalim ovcama. boks ima duzinu, ali joj je tjesan malo po sirini, jedva se okrene. ( nije bas jedva, ali se mora skupti da bi se okrenula).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh