Vrlo mi je drago da ste se odazvali na moje pitanje.Mi smo uvek imali 4-5 ovaca,pokojni deda kupio neke bele ovce u Senti,tad su te ovce bile najblize virtembergu.to su moji drzali za sebe,i uvek jagnje koje se ojagnji u zimu se klalo sledece zime za slavu.to su uvek bili ovnici oko 120 kg.ali i hrana domacinska.kad je deda umro,naisla neka bolest i ovce su uginule.za 16 rodjendan dobijem ja neke parice,100 evra.i nagovorim ja caleta da mi za te pare kupi jaganjce.kupi on meni 5 muskih jaganjaca cigaja rase starosti 2-3 dana,tad smo imali krave i hranio sam ih mlekom mesec dana,posle ih tovio i stigle su kilaze oko 40 kg za jesenje slave.zaradio sam oko 380 evra od prodaje.najsladje pare,ja klinac,a vec zaradjujem.sledece godine pokusam opet tako,po nekoj preporuci odem kod jednog coveka opet pazarim isto,kroz koji dan dva uginu.tu je palo razocarenje,i odustao sam od takvog tova jagnjaca.kad sam zavrsio skolu,od kako sam se zaposlio jedna od prvih stvari je bila kupovina zenskih jaganjaca i ovnica.od tad unapredjujem sebe,najvise uz pomoc ovog foruma,i ucim da sve oko nege ovaca i veterine radim sam.ove god su se ojagnjile 4 ovce,6 jaganjaca i od toga 5 zenskih.dva para zenskih blizanaca.mislim da je to neki znak.ostavicu ih svih 5 ako Boga da.posto sam misljenja da se danas preko noci ostaje bez posla,pored sluzbe gradim svoje stado za koje potajno zelim da mi jednog dana postane jedini i dovoljni izvor prihoda.