Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene je bilo opasno sa pasnjacima, u sumi je bila vec malo bolja situacija imalo je nesto vise trave i duze je ostala zelena a i brst je bio dobar. u jesen se vec zir slomio da smo mogli lopatama da ga sakupljamo... to ih je malo izvuklo

desava li se nesto po stalama? meni se 3 koze polako spremaju za kozenje... pocele da spustaju mleko u vime, bice za 2-3 dana prinove

Savo i ti se obeco slike jagnjadi pa nista
Rajko samo nek su zivi i zrdavi vice i zenski ne brini kod mene jedan ima vime ogromno pianje je vremena samo

Jeste od tog su ovna.on ima malo krvi cigaje,tako da jagnjci imaju po koju crnu tackicu,ali nema veze,nek su zive i zdrave,i nek se siri stado...
Bice slika,ne mogu svaki dan da pozajmljujem dig.aparat:osmeh:

Nije ta fina tehnologija za nas.Bio u jakni, i ja jaknu bacim na traktor Vladimirac vs Cannon. Rus pobedio...[video=youtube_share;GVP8kT5Wii4]http://youtu.be/GVP8kT5Wii4[/video]

Neka je sa srecom rale,da budu korisni. :ppozdrav:
Ma to je klasika da ovce cekaju da padne 2m snega i da bude -10 pa da pocnu da se jagnje.Nista me ne bi cudilo kada bi u martu bilo -10 kad ove moje budu pocele. :haha:

Nema ni kod nas snega,sad ulazim u kucu,davao gvozdje i vitamine prasicima i selen jaganjcima i stavljao im gumice na rep.jel treba da me brine ova ovca sto je u pon.ojagnjila bliznakinje,nije odbacila jagnje,ali ne da vecem da sisa dok malo ne sisa,bojim se da ne ostane gladno...?

Savo zadovoljstvo se lako vidi na jagnjadma ako leže i uživaju zadovoljni su ali ako bleje i jure za ovcom non-stop onda nešto nije u redu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh