Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi ajde da pitam i ovde, imate li neki recept za koncentrat za koze? pitao sam i u temi ishrana... naime treba mi neki recept da bih im povecao kolicinu mleka ali pre svega popravio kvalitet, masnocu...

Ja dajem koncentrat za krave muzare,kupis premiks i tamo ti je receptura sa cim sve treba da pomesas.Ali ga ne dajem cist neko tako napravljena smesa cini 1/2 obroka dok je druga prekupa (kukuruz-jecam-ovas).

za tako nesto mi i treba otprilike neki recept, hocu i ja da kupim premiks i da ga radim sa mesavinom prekrupe (kukuruz-ovas-sojina sacma....) samo me interesuje cega koliko ide u 100 kg

hvala sarbanac

MILANTINA receptura 18 % proteina(bices zadovoljan stoposto)
kukuruz 30
psenica 21
stocno brasno 15
suncokret 23,5
sojina sacma 7
premiks 3
kreda 0,5
Premiks NUTRIPLUS KRAVE M (uradjen po tehnologiji touwnutrition)ako su ti druge zitarice dostupne napisi koje su pa da uradimo recepturu.POZDRAV.ok znaci kukuruz+ovas

naj dostupniji su mi kukuruz, zito, stocno brasno pa i ovas. e sad jedino za suncokret nisam siguran da mogu nabaviti jer ga u mom kraju niko ne sadi.... hvala na pomoci

Ipak soja je soja i nema joj ravne što se tiče proteina. Za visoko mlečne krave neide suncokretova sačma već samo sojina. Premiks za krave kažu da nije dobar za koze i ovce jer sadrži više nekih mikroelemenata koji mogu da škode. Ako na tržištu već postoji premix za koze i ovce zašto ga ne koristiti.

Mislio sam na suncokretovu sacmu,Sarbanac suncokretova sacma je najcesce upotrebljivana proteinska komponenta kod muznih krava.MILANTINA uradicu ti recepturu na sta si mislio kad kazes zito".

Da li je moguce da ovca lipse zbog zatvora? Sta izaziva zatvor kod ovaca?

znam da je moj tast dok je cuvao ovce, 2 ili tri morao prinudno da zakolje... kad smo ih otvorili u crevima(skembetu) su bile gomile pa cak i klubici kanapa sa bala. uvek je pazio da ne pojedu neki kanap ali ipak su ih negde pronalazile :sta:. Ove godine sam i ja pronasao jarcu u stomaku 2 kese... dohvatio negde na pasi i smazao ih...

Šta se radi braćo po čobanskom zanatu? Jutros vanredno stanje na forumu a sad tišina ili zatišje pred oluju? Gde je onaj Miladinović od njega je sve počelo?

Sarbanac ona kombinacija sa super koncentratom za telad sto se mesa uz kukuruz pa daje jagancima gde moze da se nabavi i koji je u pitanju u Mionici ga nema ako ima na Ubu nije daleko i koja mu je cena.

Sarbanac ona kombinacija sa super koncentratom za telad sto se mesa uz kukuruz pa daje jagancima gde moze da se nabavi i koji je u pitanju u Mionici ga nema ako ima na Ubu nije daleko i koja mu je cena.
to je sano super za malu telad megi 35. Ima ga kolega banjani ub u svojoj polj apoteci mislim da je cena neki dinar preko 80. Po recepturi ga ide 35% u smešu ali ja sam stavljao 25% jer je pakovanje 25kg. Nisam našao da napreduju bolje. Ja zasad imam svoje soje pa kad je potrošim put u banjane.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh