Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
drugari,ono jagnje koje ne zna da sisa idalje ne sisa samo,veterinar dolazio,izmuzao sam ovcu i davao na flasicu ali je malaksao i svasta probao,tesko mi da ga se odreknem al ne znam sta jos da probam sto nisam........

ako pije na flasicu onda se pomuci i teraj flasicom, greota da ugine ako ga mozes odhranit

sto se tice suse kod mene je pomerila vreme jagnjenja za nekih 20ak dana ali na plodnost nije uticala bar za sada(i bas sam iznenadjen time),jedincad za sad imaju prvojagnjenice (stare do 13 meseci) i neke ovce koje su dojile dvojke a jagnjile su se u junu po dr put prosle godine,ostale su dale bliznad,e sad koliko njih ce se parit prirodnim putem sad u feb dok sisaju janjad videt cemo...

---------- Poruka napisana u 18:31 ---------- Prethodna poruka je at 18:30 ----------

@sika,ako se tako rano sprema mozda i dobijes 3+ iz prve:)

Sika bice ih vise kod mene jedna ima stomaacinu ogromnu a vime pocela nalivati pomali velicine velike jabuke puna saka ga ima

---------- Poruka napisana u 19:11 ---------- Prethodna poruka je at 19:11 ----------

i kod mene je susnije vrijeme uticalo na parenje kasnile su a plodnost cemo vidjeti ali nadam se da nece

sto se tice suse kod mene je pomerila vreme jagnjenja za nekih 20ak dana ali na plodnost nije uticala bar za sada(i bas sam iznenadjen time),jedincad za sad imaju prvojagnjenice (stare do 13 meseci) i neke ovce koje su dojile dvojke a jagnjile su se u junu po dr put prosle godine,ostale su dale bliznad,e sad koliko njih ce se parit prirodnim putem sad u feb dok sisaju janjad videt cemo.... I kod mene je suša uzela svoj deo. Pola jula i avgust sam sekao kukuruz da prihranim ovce. Na sedam ha pašnjaka nije bilo travke. Većina starijih ovaca se izjagnjila krajem decembra ali je zato plodnost podbacila. Al u aprilu će sinhronizacija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh