Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod mene nista od one ovce kao sto sam i konsatovao sinoc samo je simulirala znam je u dusu

e jos i ona nasla da te zeza :haha: ma bice ne brini samo obilazi malo cesce. mi smo prosle godine sedeli u stali 4-5 sati koza nikako da pocne da se kozi. dosli u kucu da popijemo kafu kad se vratimo ona vec okozila 2 i pocela da ih lize

A sta je sa ucinkom boga plodnodnosti zvanog Romanovov?

---------- Poruka napisana u 09:48 ---------- Prethodna poruka je at 09:45 ----------

A rezultati dobijeni silovanjem (sundjerisanjem) ovaca,nisu nikakav pokazatelj plodnosti!
. Pa to malo rom i poluromanove su izvukle prosek. Silovane kako ti kažeš svakako da nije merilo plodnosti ali mora da se radi. Jagnjad dobijena početkom septembra donose najbolju zaradu. Na "sunđerima" je veća plodnost to je činjenica. Ovaj metod je opravdan ako se misli na isplativost. Jedno sunđerisanje u dve god ovci neškodi a čobaninu znači dosta. Međutim i tu treba malo znanja i iskustva.

srecna slava svima koji slave,rajko da je korisna i kodnas je jedna dviska danas dala jednu zenkicu ali bice jos jaganjaca sutra preksutra i narednih dana,

evo da ne bude da nas kozara na ovom shat-u nema. Svima koji slave Sv. Jovana srecna slava da ova godina bude srecna i bericetnija od prosle

---------- Poruka napisana u 21:04 ---------- Prethodna poruka je at 21:03 ----------

30ml1eg.jpg

---------- Poruka napisana u 21:05 ---------- Prethodna poruka je at 21:04 ----------

24q7oeu.jpg

---------- Poruka napisana u 21:06 ---------- Prethodna poruka je at 21:05 ----------

9gjx21.jpg

jedno malo glupo zensko jagnjesce koje se nocas ojagnjilo ne zna da sisa ovcu,na flasicu vuce samo tako mase repom i sve super al da sisa ne zna,dokle li ce me zezati ne znam,al je problem sto ja ne mogu svaka 2 sata njega da hranim,sta da radim?

Prestani da mu dajes na flasicu nego uhvati ovcu i udajaj ga. Ako mu budes davao na flasicu nikada nece nauciti na ovcu jer nema potrebe zato sto ga ti hranis na flasicu, znaci naucice na tebe i flasicu. Isto kao sto nauci na flasicu naucice i na ovcu ukoliko ona stoji i dozvoljava mu da sisa. Uradis ovo nekoliko puta i posle nece biti problema pocece samo da sisa.

ka dpocne da bleci uvatis da i pod ovcu osisas vunu ovci oko sisa ako se ne vidi dobro i u ista mu stavis sisu neka sisa nekoliko put i samo ce pocei

dodje ono gde treba al sto kaze moj cale glupo ko noc dize glavu i gura a ni pojma da sisu stavi u usta.U 10 idem pa cu malo na silu da ga teram,pa javljam

moraces malo da se pomucis dok ga zadojis 2-3 puta. primaknes mu njusku do sise, malo mu otvoris usta i izmuzas direktno dok oseti mleko. tako ja svake godine sa jaricima dok ne pocnu sami, posle vuku pa puca. inace osili li se na flasicu obrao si bostan. moj tast je cuvao ovce, pa kad navikne jagnje na cuclu ono ga posle juri i po dvoristu :haha::haha::haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh