Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro nije to tolko strasno na toliki broj ovaca,ove moje jedna 8 marta a druga 28,a koze izmedju. :bravo:
Ima da se nacekam. :sjasi:

Petrovo to su najsladje muke. :ppozdrav:
Secam se kad smo mi imali cetrdesetak komada a ja klinac hocu da budem tu svaka kada se ojagnji,stalno sam se svadjao sa dedom da me budi nocu da idem sa njim. :cool:

evo i ja sad usao u kucu,od kako sam dosao sa posla pravim box za prihranjivanje jagnjadi,prolaz,jaslice,korito...nadam se da cu sutra uspeti da ga namontiram,pa cu slikati.

jesu upravu si obilazim svako jutro i uvece dok neidem na spavanje mlada ovca prvo joj jagnjenje pa valjda i neiskusna sve imaju vimena a kupicu jos jednu sjagnjenu ako nadjem nesto za 150 eura jer kod nas niko nece da proda ovce vec sve neke rabove

Šta ste se ućutali zar nema šta da se priča o ovcama. Kad pogledam temu ovčarstvo uvek je najposećenija a niko ništa da napiše. Jagnjenje je u jeku ima li boljitka od prošlih godina. Idemo li napred i kako i koliko. Sušna je godina bila ima li alternative u ishrani da se izgura do proleća?

Pa dobro nije to tolko strasno na toliki broj ovaca,ove moje jedna 8 marta a druga 28,a koze izmedju. :bravo:
Ima da se nacekam. :sjasi:
Ти Сика ко ови гинеколози што одрђују женама термин, па после на силу порађају ако премаше термин... на основу чега си им одредио тачно у дан?

Šta ste se ućutali zar nema šta da se priča o ovcama. Kad pogledam temu ovčarstvo uvek je najposećenija a niko ništa da napiše. Jagnjenje je u jeku ima li boljitka od prošlih godina. Idemo li napred i kako i koliko. Sušna je godina bila ima li alternative u ishrani da se izgura do proleća?
Kod mene boljitka u odnosu na prošlu godinu nema do sada se 4 ovce ojagnjilo 4 jagnjeta, ali pošto sam na forumu od aprila meseca prošle godine to je kratko vreme da poboljša rezultate, mada se puno ,puno toga naučilo za kratko vreme. Već u ovoj godini očekujem poboljšanje a za 2-3 godine da napravim stado koje će zadovoljiti svojim kvalitetom.

Ти Сика ко ови гинеколози што одрђују женама термин, па после на силу порађају ако премаше термин... на основу чега си им одредио тачно у дан?
:haha: :haha:

Video sam kad su se parile + 5 meseci i eto datuma,to je termin al dobro bice koji dan gore dole. :osmeh:

kod mene skoro sve ovce od 5 do 10 godina starosti su dale dvojke dok one od 2 do 5 godina po jedno bez obzira sto su sve ove mladje ostavljane iz dvojki, tako da je do sada ukupan procenat bliznih 50%.ostalo jos 4 matore i tri mlade

Jos par dana i pocinje kozenje... 20 ocekujemo 2 da se okoze a onda od 01 njih desetak sve u nedelju dana samo da ne stegne ova zima :sta:

Da ne kvarim temu nastaviću ovde. Prijatelju Velimire tamo gde planiraš da živiš tvoj odnos sa komšijama zavisi od tebe. Svud ima dobri i loši ljudi. Generalno u ovim krajevima Valjevo, Ljig, Mionica, Lajkovac, Ub još uvek se unekoliko poštuje tradicija tako da neće biti problema. PS. Ovaj tvoj bivši posao i nije tako loš jer ima kandidata i sa foruma. Pisalo se svašta na tu temu. Ako imaš metod za odvikavanje od nikotina dobrovoljno se javljam.

metod odvikavanja od nikotina malo procesljaj po netu ima par pomagala al najbitnija je volja:)
Od dobrih komsija najsigurnija zastita su sto krvolocniji psi,obavezno nepodmitljivi hranom(da ih ne truju) i nema da brines:)

Volja je jedan oblik tvrdoglavosti a ja sam po prirodi popustljiv i prema sebi i drugima. Ipak od svih pomagala kod odvikavanja od zavisti mislim da je lopata najdelotvornija. Što se komšija tiče hvala bogu nemam problema. U mom domaćinstvu nema ključeva ni katanaca. Ipak su ovi krajevi gde ni zmije ne ujedaju.

Hvala na savetu Velimire.Ih kad bi nosile dvojke ja bih bio prezadovoljan a da ne razmisljam o necemu vise.No videcemo dal ce miladinovic da bude modar il jok,ja sam im pruzio sve najbolje. :haha: :haha:

opet mene prozivate,ja nisam kriv ako je velimirov ovnic podbacio:)
obzirom na uslove i genetiku zaista bi bilo razocarenje da daju po jedno jagnje a jagnje se u 13. mesecu zivota

ma bila susna godina niste krivi ni ti ni ovan, meni koze 2010 kozile po 2 i 3 a 2011 maltene sve po 1 jare, retko koja 2. Ove godine su bile pripremljene bas dobro pred pripust, i sada su u dobroj kondiciji. Jarac od najbolje i najmlecnije koze pa ce mo videti rezultate za par dana.

Ma kolko daju da daju,samo neka budu zive i zdrave,ona sa cvetom na glavi ne moze kroz vrata da prodje kolika je. :osmeh:
Jos kad bi bilo vise zenskih auu bog da me vidi. :haha:

Petrovo ali lepo su porasli u poslednje vreme,Misko ima sigurno oko 50kg.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh