Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jagnje.jpg

Ne želim da vam se ostvare sve želje jer onda više nećete želeti,ni svi snovi jer onda više nećete sanjati....
Želim da vam se ostvari onoliko koliko je dovoljno da budete srećni.
Srecan Vam nova godina kolege ovcari :)))

Poslednja izmena:
Ja i ovako imam malo

---------- Poruka napisana u 19:08 ---------- Prethodna poruka je at 19:07 ----------

Bice i za prodaju ( podacu muske kupicu zenske i teraj)

Rale,jel si siguran da je od gumice?dosta sam citao o tome,i stavljanje gumice je bezkrvna metoda,tako da tuda bakterije koje izazivaju tetanus ne mogu da udju.da nije preko pupka se zarazilo tetanusom?

Nema tu dalije , ako kazem tako onda je tako , ako kazem erovatno onda je X .
Nisam bio siguran staje , pozvao sam veterinara koji je bio na terenu dogovorio sam sa njim mesto susreta , stavio jagnje u korpu i u auto i odneo on utvrdio uzrok pa naso i razlog
REP je bio krvav znaci nema sumnje , gumica stavljena 5 dan po rodjenju , i oko 10 dana po stavljanju gumice . I Doktor mi rekao da se to desava , samo da sam ranije primetio mozda bismo mogli ...................

A,kako krvav?pa,zar jaganjci krvare kad im se stave gumice.ja sam stavljao na par komada i nije bilo problema niti krvi.treba ja da stavim jagnjetu prekostutra,pa da ne pogresim nesto,zato pitam.

Savo kad se gumica stavi donji deo repa odumire gornji ostaje i pocinje da raste kako raste i jagnje odnosno da se siri i normalno je da u odredjenom periodu pogotovo pred otpadanje pojavi krastica koja kad se dotakne moze malo prokrvariti ali nista strasno to je normalno ovo sto se desilo Ralu je retkost ali se desava. Stavljaj gumice i nebrigaj

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh