Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To se stvarno retko desava ali sam ja ipak kada otpadne rep i tada rana malo prokrvari to deznfikovao jodom.Pupak prilikom jagnjenja odmah dezifikujem jodom nema tetanusa i mnogo brze se osusi.

Sve to moze,ali najbitnija je uvek cista slama i 90%problema reseno,kad se ovca jagnji ne zalite slamu,bacite joj u box 20cm debljine suve ciste slame i bombona!Meni je uvek dusevna hrana bila,kad uvece rasirim slamu po ovcarniku,sednem u cosak a jagnjici navale na mene,skacu,grizu,udaraju glavama..ma ludilo.

Dobro jutro...Rale kažeš da je bilo krvi na repu.Da nije slučajno pacov umešao svoje zube.Ako primetiš ranu,odmah DERMO sprej.

Rale, jesi li stavio originalnu gumicu za kupiranje ili one obične za tegle?

prije neki dan postavio sma pitanje za pomoc oko recepta za koziji sir niko dosad nije mi pomogo pa molim nekog ako zna da mi napise zahvaljujem unaprijed
ukucaj "manufakturno sirarstvo" to je na Bibliotekarovom sajtu. Imaš sve moguće recepte za proizvodnju sira u kućnoj varijanti.

ovako ako bude moglo bi da i u januaru bude jage koje
razmisljam da kupim jednu ovcu cjene sjagnjene ovce je 150 eura to mi neakako i odgovara al ako podignu cjenu neznam

pa citu vlasicku pramenku od nomada roba je odlicna barem od onih sto dalaze u moj kraj sa Vlasica tako da meni je bitno samo da je ne podignu

Da se najezis,posto sam prosao slican pakao samo sto su kod mene vukovi pravili dar mar,potpuno razumem coveka da imam romanove pomogao bih mu da obnovi stado.ja sam za 4 godine opet bio na blizu 50 kom.Nadam se da nece odustati od daljeg ovcarstava,najteze se povratiti posle ovakvih katastrofa ovom prilikom zelim pruziti podrsku ,znam da mu reci mozda ne zanace puno al evo kao sto rekoh ja sam uspeo posle ovoga

---------- Poruka napisana u 19:04 ---------- Prethodna poruka je at 18:59 ----------

clanci iz dnevnih listova
jimjdd.jpg
dfexk7.jpg

---------- Poruka napisana u 19:08 ---------- Prethodna poruka je at 19:04 ----------

Naravno stetu izrazenu u evrima su smanjili za 40-50%,al ne osvrcuci se na to krenuo sam jos jednom napred sto zelim i preporucujem ACI,tesko je ali samo napred

Zato sam i prokomentarisao ACIN slucaj,tesko jeste ali ziveti se mora i NE TREBA ODUSTAJATI.pozdrav svima i da cobani u ovoj godini dozive samo lepe trnutke

Dobro vece drustvo bio sam par dana u selu pa nisam bio u mogucnosti pratiti desavanja treba mi dva sata da sve prelistam kakvo je stanje jagnje li se ovce kod mene jos nista cekam ko ozeblo sunce.

pozdrav ljudi,

dal je ovo moguce, sav sam se najezio. mirko zemljace nisam imao pojma da se ovo tebi desilo. Kad je to bilo? a ovo za Acu je strahota?? nesmem ni da zamislim da se meni desi, ali svi smo pod Bozjom kapom...... besmisleno je ziveti u stalnom starhu. obzirom da Aca gaji romanovke kao i ja , ako mogu nekako da pomognem nek se javi. stado mi je Bogu hvala zdravo i pravo sto je ujedno i veoma bitno za zdrav i kvalitetan pocetak. moj br.moba je u profilu a evo i ovde 063/627-543

---------- Poruka napisana u 20:00 ---------- Prethodna poruka je at 19:59 ----------

druze sta se radi, staima novo?

Necemo o tome to je bilo davno(2004) tema je Acina situacija inace odosmo:off_topic:(zemo cujemo se na pp)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh