Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako se ne varam ovo su melezi i to dobar primer meleza zato eness gledaj i uci,pusti sad 700 grama i deda mraza:haha:

Cekaj nemoj misliti da sam kontras ali jel ista rasa ovo jagnje do njih, mislim jel i ono melez jer ako su ovi starosti 47 dana onaj nema ni 15 duplo je manji od njih, po meni ovi blizanci su februarski..

Kolega mailovac ce ti sve reci,do sad nikad nisam cuo neku neistinu od njega,a definitivno vidim da nisi upoznat sa rasama i prirastima,ja znam kod nas za priraste od 550grama,a da je potvrdjeno.

Kolega ali ovdje je rijec o bliznadima koji samo na kukuruzu i mlijeku imaju taj prirast, jesi ti ikad hranio bliznad ali ajd necemo ici u :off_topic:

Kolega entuzijasta nije pominjao lucerku u postu i zbog toga sam i pisao sve ovo jer ne vjerujem da je samo na mljeku i kukuruzu to uspio, a danaas sam bio na Vlasicu stado napreduje a i ove kod kuce takodje prezadovoljan sam

View My Video evo stada daanas snimano, malo progrijalo hvala Bogu a bilo je za ne izdrzat..

Enes uporedi vunu na tvom jagnjetu iz februara i uporedi vunu na ova dva,jel vidis koliko je ovde kraca,samim tim su i jagnjad mnogo mladja.

Eh sad Sika gdje ces porediti runo vlasicke ovce i ovih meleza, ovima nece jos puno runo ni rasti jer kad vidite vlasicku ovcu kazete samo runo nista vise ne vidite a ti sad poredis to..

---------- Poruka napisana u 00:33 ---------- Prethodna poruka je at 00:32 ----------

Milosee do prosle sedmice snijeg kod nas bio ne znam koliko si cuo o tome bilo ga je cak 70 cm.

Prelistao sam citavu temu o texel ovcama runo nije ni blizu ko u mojih ovaca pogledaj video gore sto sam postavio i odi onda na stranicu o texel rasi ovaca pa se uvjeri.

Evo ti ovce kolege miladinovica,a vidi dal ce ovim jaganjcima jos da raste vuna,tvoja vlasicka mozda ima malo duzu vunu ali razlika od 5-6cm (pa i vise) za orvih 3-4 meseca zivota je nemoguca.

Nemojte vise nikad rec vlasicke ovce imaju samo vunu pa ovdje na slici se vidi da se ovoj ovci digla vuna prema gore najmanje 10 cm dok je kod moje rase vuna sva ide prema dole i Sika ova slika je mis u poredenju s mojim ovcama kad se osisa.

---------- Poruka napisana u 00:48 ---------- Prethodna poruka je at 00:46 ----------

Milos ewo jedno pitanje cisto da nesto naucimo sta mislis koja rasa u kg ima vise vune na sebi W ili vlasicka?

Nebitno,bitno je da ono jagnje sa slike kolege nema vunu vecu od 2cm (i to je mnogo) a svakoj ovci (bar u nasim predelima) mora da raste vuna stoga uzaludna rasprava.laku noc

Drugar,tvoje ovce kolko sam primetio jos nisu osisane a ja sam moje osisao jos krajem marta,pa ti vidi zasto je razlika u vuni.Isti slucaj je i ovde.
Ne kazem ja da vlasicka ima manju vunu od neke rase samo nije TOLIKO velika razlika.Al dobro ne bitno je upravu si kao i uvek.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh