Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zariuse jel barem trco za njima po meni pusti neka bude 10 dana ako vidis da je uporan a ovce nistu toliko odbojne prema njemu ostavi ga
ne znam druze nisam bio tu, zena kaze da jeste. ali ja dok ne vidim svojim ocima ne mogu potvrditi. veceras nije nista. pokusao sam ga zatvoriti u boks ali skace kao lud, hoce da izadje. pa da se ne bi povrijedio pustio sam ga opet.

Da vam pricam kako me zgazise ovce veceras kad sam i zatvarao,posto sam ih naviko kad god ih vracam sa pase da im sipam po malo koncetrata u korita,jer idu direktno u stalu pa se ne jurim sa njima,ja da otvorim kapiju,one ne sacekaju pa kad jurnuse preko mene ja se nesto zamislio i odose nogice u vis,samo da me neko snimio bio bi popularan ko Ceca,padnem pa pocnem sam sebi da se smejem,ja u stalu a one se poredjaleko sardine i zobe,boli ih uvo. . .

zariuse jel barem trco za njima po meni pusti neka bude 10 dana ako vidis da je uporan a ovce nistu toliko odbojne prema njemu ostavi ga
ne znam druze nisam bio tu, zena kaze da jeste. ali ja dok ne vidim svojim ocima ne mogu potvrditi. veceras nije nista. pokusao sam ga zatvoriti u boks ali skace kao lud, hoce da izadje. pa da se ne bi povrijedio pustio sam ga opet.

Kod nas su ovnovi stalno sa ovcama,nikada ne odvajamo.

Pa ne idem nigde zbog bebe pa se dosadjujem kuci,kako je krenulo ovo vreme i gomilanje posla zato sto ne moze nista da se radi,ima pod fenjerom da kosim,plastim i baliram,neces me videti petnest dana

zariuse samo ga prati sta radi ako stavrno ovce ne bjeze mnogo i nedaju otpor parice se sto posto jer uvjek je tako ovan ako je uporan uvjek uspije

Predsednik Saveza udruženja uzgajivača ovaca i koza Srbije Frida Bauman izjavila je danas da je za proteklih šest decenija broj ovaca u Srbiji smanjen za gotovo tri puta.

Kad bi neko se borio za klanicu,otkup,izvoz,bilo sta ko ona za ovce de bi nam bio kraj,ovako sve se svodi na izjave koje nista sto neznamo ne kazu,da ima kupac da vidis kako bi svaka susa drzala ovce,ovako nece niko da se zeza po pijaci i sa pazarcima osim jednog malog broja koji veruje u bolje sutra i zato Panonac batali me sa ovim izjavama majke ti,dok ne bude nesto konkretno. . .evo ja izjavljujem da je loz ulje poskupelo za 57 dinara,da nam je drzava lopovska i da je narod sasav sto ne povesa lopove niz Knez Mihajlovu za ulicnu rasvetu,al koje vajde od moje izjave,sve ovo vec znate a nista promenio nisam sto sam cuko po ovoj tastaturi osim sto se nerviram kako ih slatko boli uvo za sve nas.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh