Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo ti rekoh da oca nemozes da biras ali tasta mozes a i nije sve u ljubavi,nesto je i u novcu.
Ona mala pa debela a ti visok pa tanak.

Au,moderator,pa gde tu,pa jesi ti video onu sto plawušu sto samnom uvek sedi u menzi,dobra je bas,ali ima jednu manu,Tatko joj je Vojno Lice u penziji,necu da se kacim,opasni su tipovi ti iz nekadsnje JNA!:)

---------- Poruka napisana u 22:59 ---------- Prethodna poruka je at 22:57 ----------

Zemun,zato i biram,samo ove gde tasta necu imati,ne da ni jedan ceru za cobana,jel' tako?:)

---------- Poruka napisana u 23:04 ---------- Prethodna poruka je at 22:59 ----------

A i moram da mislim i na mog Tatka i Dedu,hoce i oni da obe Prije budu slobodne,ocuvane,nema moram sve da uklopim,trazi,traze,nema tako nigde do na RUMUNSKOJ GRANICI.:)

Enes postupak je sledeci:posto ti je sad oranica,posejes perko(krmna repica),seje se od od ranog proleca do sredine septembra,obavezno blago valjanje u setvi.Seje se na rastojanju vrste od 15 do 18 cm i u vrsti od 6 do 12 cm,u samu pripremu zemlje moras ubaciti 15-15-15 i to punu dozu,a ureju pola u pripremu sa ostalim djubretom,pola kasnije u prihranu,kad biljke dobiju par listova,nikako pre,tako posejan perko daje od 50-80 tona zelene mase po hektaru,treba mu od 2 do 2,5 meseci da postigne tu masu,bacis 200kg 15-15-15 i svu masu zaores,moras imati plugove sa visokim klirensom ili pozajmiti,pored toga sto moras zaorati,oranje mora da bude duboko,tako da se tu poznaju oraci i majstori.Sve to do 1 avgusta bi trebalo da bude gotovo,posle petnest dana udjes tanjiracama,prvi prohod upravis tanjire skroz i neki teret stavis da isece duboko,drugi prohod maximalno ukosi tanjire,bez tereta,i ostavis tako do setve deteline.Takva priprema zemljista ozlenenjavanjem i zaoravanjem takvim ostacima od mrtvaje pravi zemlju za primer i ubija visegodisnje korove.Pred setvu deteline 15-20 dana oprskaj protiv korova,posto se ta sredstva ne proizvode vise dacu ti zamenu koja je proverena,pa povlaci drljacom,a moze i setvospremac ako imas i sredis zemlju i uneses otrov dobro,povaljaj,posej sejalicom pa opet povaljaj.Ovo je resenje za tvoj slucaj najbrze,ako ne zuris za detelinom ti ove godine posej ovas ujesen,psenica,jecam,tritikal i ostalo ne dolaze u obzir,ponajmanje detelina bez gore navedenog,kad skines ovas,obavezno plitko otanje kad krenu korovi pred neku vrucinu,ne dublje od 10 cm,onda zile izgore najvise kod visegodisnjih biljaka,zastres stajnjakom pa duboko oranje,posle naravno kukuruz,jedno prskanje u setvi drugo nema nego prasanje i kopanje,pa tek onda detelina,znaci dve godine do setve deteline,pa ti vidi sta ti odgovara vise

Au Soumi zajebi oranje,meni ovde o glavi radi,a ti se uhvatio kultivacije zemljišta u ponoc,sad je vreme za sejanje drug,vec su trebao sve da pripremis,kazu kada sejes u ponoc tad se najbolje hvata!:):):)

Deki cuti bre mozda nekada bude lepsa polovina citala forum pa ce ti biti fik i gotovo. Ili ce da ti bude kao Mirku tiganj u glavu i blazi potres mozga :haha:
Ne brine Dekija novac nasao je on skolovanu da ga finansira :) Tu se ugledao na Zemuna ako se ne varam.

Milose da te nema trebalo bih te izmisliti na ovom forumu, da nisi ozenjen sad bih ti ja sredio jednu komsinicu imam ih cak 5 a ni jedna nije udata a vidim Batu i Dekija zene ne interesiraju hehehe laku noc vam drustvo sutra kod nas stocni dan pa mora se malo ranije leci.

Jes'slicna ali Zemun napravio sintezu,objedinio imanja i sad je jak kao kombinat!Moja ima svega 8 jutara,daleko 200kg,a baba ne da da se proda,ja sam rek'o dok se ne proda ja se ne zenim,meni taman fali toliko da kupim ove livade ovde i da uzivam.

Ne brine Dekija novac nasao je on skolovanu da ga finansira :) Tu se ugledao na Zemuna ako se ne varam.
Mogli ste i vas dvojica,moja drugarica ima dve cerke.Dosad bi lepo i diplomirali,"mama" i "tata" bi sve ispite sredili.

---------- Poruka napisana u 23:24 ---------- Prethodna poruka je at 23:19 ----------

Bolje sirota a pametna nego bogata a zajebana,ja to iz licnog iskustva:haha:
Ne drug,bolje pametna a bogata,takodje iz licnog iskustva.

Jedna je zauzeta, to sigurno znam, a sa ''tatom'' i ''mamom'' se ne bih igrao, ''mamu'' sam preziveo, ali ''tatu'' tek treba da prezivim.

Vala Zemun,svaka ti cast kad si ono preziveo,sad mi je konacno jasno zasto si pobegao u selo i drzis ovce,gresi iz mladosti!:)

---------- Poruka napisana u 23:31 ---------- Prethodna poruka je at 23:29 ----------

O GRESKA,GRESKA,ja mislio Zemun napisao da je 'mamu preziveo',IZVINJAVAM SE,mada nije iskljucena ni ta solucija.:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh