Ja govorim o strukturi zemljista,Sika posto iz ove tvrdnje vidim da nisi nosio zemljiste na analizu reci cu ti sledece,85 % zemljista u delu od Koricana do Ravnog Gaja je kiselo zemljiste i pepeo svojom hemiskom strukturom samo jos vise zakiseljava,slazem se sa tobom da trava posle paljenja bude bujna,ali ti posmatras povrsno i kratkorocno,nepominjes drugu kosnju i otavu,znaci bilo zitarice bilo pasnjaci i livade nikad nemogu dati svoj maksimum a poenta u ovcarstvu i ratarstvu je da sa sto manje troskova i manje povrsine imas vise hrane,i da se ne smaramo pricom,rezultati druze,kad budes u nasem kraju vido da neko isteruje od 10 tona u zrnu po h pa navise ti mi javi,a ja sam to imo prosle godine kad su mnogi samo pokosili sasinu na onoj susi i to sa hibridima 555,nedo bog da sejem 704 bilo bi od 12 t pa navise nego kasno stize pa nemogu za psenicu da sredim i ispostujem plodored,a docices da vidis sad kukuruz i livade ima da se ceskas po glavi,a to nisam imo dok nisam maximalno posvetio paznju strukturi zemljista i mikroklimi.Jer si vido nekad njivu gde je odradjena kalcifikacija,evo vodicu te da vidis detelinu posejanu sad u prolece pa da dodjes kuci i gledas tu tvoju proslogodisnju ima sve da ti bude jasno sta pricam.To sto sam cito je lepo,al sam mnogo protero kroz praksu,sto se tice ratarstva,livada.pasnjaka,i jedini razlog zato sto nemam luceriste je taj sto do sad smatram nisam imo zemlju na kojoj ce ono davati i trajati koliko treba,tvoje luceriste je samo obicna smejurija druze(nego te vadi sto si pored reke,inace ne bi imo ni to),i znas da nemam nameru da te zezam nego te naucim nesto ako hoces da naucis mada se to ovde smatra za pametovanje i egoizam.Sto se tice one tvoje njive najesen patoses djubretom (40t po 1h)pa zaores pa naprolece posejes kukuruz,prskas u setvi,u trecem peru nema prskanja,prasaci i kopanje,obavezno neki rani hibrid tipa 4,onda oberes i razores,sredis zemlju do perfekcije(ne klasicno,znaci sredjivanje sa vremenskim intervalima u kojim ce se korovi mehanicki vecim delom ubiti,prvo plitko oranje,pa duboko,i.t.d.),poprskas protiv korova dacu ti ime preparata,sacekas 15 dana,povaljas,pa posejes sejacicom,pa opet povaljas,sve sto uradis drugacije je promasena investicija (nema prinosa nema zarade),a o izboru semena i tipa lucerke cu ti pricati kad se vidimo,nauka druze,biti seljak nije vise imati zemlju,opanke i traktor,nego zanimanje za postovanje.