Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajd sad procitaj sta si napisao majke ti i objasni mi sto ulazis u polemiku samnom,sta sam ti ja lose reko,osim sta ja necu da radim,ako dajem silne pare za vrhunsku genetiku jos treba da jurim ovna po livadi,daj bre eness nismo svi isti covece,ako si ti jurio neka si,moro si ja nisam i nemoram i de je tu sad problem?a o iskustvu da ne govorimo naravno da ga imas vise.

Heheh Milose nemoj odmah misliti da ulazim u polemiku pa ne citamo samo ja i ti ovo citat ce ovo jos ljudi koji nece imati odmah pare da kupi 2-3 dobra ovna a krenuli su da popravljaju kvalitet svoje stoke, ja sam samo dao savjet i rizikovao sam ali uspio pa mozda to nekom ko bude citao posluzi da uradi isto jest da zvuci glupo...

e zato nisam hteo da pocinjem dok nisam obezbedio nominalne uslove da se ne mucim i ovako imam posla neznam de bijem,jedino uvece malo na ovaj forum i malo sa porodicom,e zamisli jos da moram juriti ovna,a ako ti je edukacija bila poenta onda ok,al bolje uci ljude da kupe lepo dobrog ovna nego da ga jure po livadi,prvi ces ti imati vajde od takve edukacije. . .

Milos rije svega muka nas natjerala ali drugi razlog je bio nestajanje polako pramenke i uopste ovaca u mom kraju do prije 10-ak godina kod nas na planini je bilo oko 60 hiljada ovaca sad ih ima oko 10-ak hiljada pronasao sam kasnije sebe u tom poslu jer sam vidio da ima racuna i isplativosti, ali htio sam ti reci muka me natjerala jer smo tonuli nismo imali para da odma kupimo dobre ovnove sto sam ti i rekao u predjasnjem postu nego smo od 1-og stvarali sami godinaama druge i danas imamo prave ovnove drugo je to milose kad imas nesto i sa strane pa ne moras samo od ovcarstva zivjeti ali tad nama su ovce bile jedini izvor egzistencije trebalo se zivjeti racuni placati roditelji slati mene i brata u skolu a danas brat i oba mi roditelja su u firmama imamo sve masine i kupili smo dosta zemlje i sve zahvaljujuci ovcama to su plemenite zivotinje i jako jakooo isplative ako se drze duzi niz godina jer ne moze se nista za godinu-dvije.

Mali ti si stvaro cudan decko,najblaze receno,kome sam ja preporucivao W da mu popravi policiklicnost,sta ti pricas,sta bulaznis?Kome je to pa IDf to poravio,to sto 15ak posto meleza W i IDF imaju tu osobinu u uslovima ADEKVATNE ishrane,to je nista.Jel' uopste znas kakvi se problemi ko naseg IDF, javljaju u vezi policiklicnosti!Do sad sam mislio da se zezas ali ti si zastranio u svom sveznanju.Pa da mozes ti meni reci da ima i 300kg ovca koja je kratka kao patka grudi uske,but prazan,zarundavila kao vukodlak...S' obzirom kakve su nam komisije i strucnjaci,verujem ti da su ti rekli da je vrhunski.Sad cu ja tebi reci da ja za tebe nisam Dr,vec burazeru Profesor.dr.Dejan Zilic iz oblasti Ovcarstvo,od sad te molim da mi se samo TI tako obracas,sa uvazavazem i postovanjem.A ako se nekada kultivises,malo,ne moras mnogo,pomocicu ti da dodjes do vrhunskog ovna pa makar bio i Romanov rase.:osmeh:

Ne treba meni tvoja pomoc nikakva ili cu sam da se izborim za ono sta hocu ili necu ni da ga imam.
Samo ne zanam ni sto sam se raspravljao do sada,nije za dzabe otislo pola foruma u citace.
A to ko ce da bude bolji Dr. ce tek da vidimo.

Profesore ti to onako profesorski malo,jel?Sika imam ja lopatu za sneg da tovarimo tu jagnjad kad pocnu da se jagnje ti tvoji zecovi,ima da napunimo stalu do krova,i bacamo jagnjici deci iz auto kroz prozor ko bombone. . . :haha:

Ja sam Profesor za ovce a ti za kompijutere pa nikako da se shvatimo,ali ja se ne hvalim poznavanjem kompijuterskih tehnika kao ti ovcarskih.:)

---------- Poruka napisana u 23:56 ---------- Prethodna poruka je at 23:55 ----------

Jesi ti lud covece pa gde ce ta ovca da nabaci 100kg,imas li oci,kad ova moja imala 90 a bila kao tenk,daj ne lazi narod ovde.

Ok lazem narod u pravu si rekao sam ti sve znas evo javno ti se izvinjavam,odo da cuvam moje zeceve.
A to sto kazes da si doktor ovcarskih nauka a ja kompjuterskih,ne brini docicu za jedno 10-20 godina kod tebe da te pitam posto ti je celo stado da imam hranu za kerove. :)

e ovako izgleda jedna moja koja je osudjena za skartiranje,i divlja bila od pocetka se razlikovala od drugih,i to drasticno i izgledom i temperamentom,od petog meseca pocela da zaostaje za drugima,i divlja je,nikako da se pripitomi,znaci fik za neki praznik

Eto dragi prijatelji,toliko o argumentima,i da ljudi zbog takvih kao sto si ti odlaze sa foruma ali ja sam dokon pa malo volim sa tobom da polemisem,ne bih li od tebe napravio iskrenog coveka,tesko ide ali ima vremena.mlad si jos.:osmeh:

Ok kolege stvarno ga preteraste veceras. Nzm sta vam je.

Razlika izmedju Sikine ovce i Dekijeve je nebo i zemlja, od gradje same ovce, duzine, sirine, kvaliteta runa i vune itd, mislim Sika da i sam vidis razliku.
Hajde sada malo spustite loptu i normalno komunicirajte :ppozdrav:

Soumi brate nevidljiva je.:)Sika.samo nabavi Mastife da mogu koske da krcaju,od mesa nema nista,jel'tako?:osmeh:

---------- Poruka napisana u 00:05 ---------- Prethodna poruka je at 00:02 ----------

Urednice ja nisam ni diz'o.nego eto malo Sika hoce da da gol,a ja branim,pa ne dam.Laku noc,drustvo staro.:ppozdrav:

Bato ne znam da li si procitao sve,ali ja sam rekao da moja ovca ne valja nizasta i zato je otisla u kobaje.Dekijeva je bolja naravno tama je bila oko meleza i njihovog izgleda,al dobro nema veze kao i uvek skrece se sa teme.Ja ipak sada drzim zeceve i treba ujutru da napravim jos nekoliko kaveza jel ce ih najesen biti jos 4-5 (ako sve ide kako treba).Dovidjence. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh