Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko je izazvao zbrku zadnja dva dana? Šta znači poslednja opomena? Jel posle sledi crveni karton? Il bi možda bilo najbolje da samo urednici pišu a da članovi čitaju i čestitaju bez komentara. PS. Sad ću opet biti onaj mali šumski vilenjak (trol) .

Sarbanac sta je bre tebi ko ti drma kavez covece,ko ti sta reko,sto bre miniras ovaj forum,kakve krive drine ispravljas,koje vetrenjace ti napadas,ja tebe vise ne razumem,pa jer smo i ti ja umesto u temi ekonomika pisali u catu,lepo nas urednik obojicu opomenuo i sta sad ti nije jasno,sta je sad problem,objasni mi te tvoje frustracije da barem pokusam da te razumem i svi samnom zajedno,evo lepo te pitam ko coveka inace prestajem sa uljudnoscu i lepim manirima. . .objasni sebe covece. . .

Ako i tebi budu brisane poruke bez razloga videću kakav je tvoj kavez. Meni su poruke brisane bez razloga što je potvrdilo više članova a neki su i od samog početka na ovom forumu i ovim temama. Ja sam pisao šta sam pisao a onda je brisano i premestano pa je došlo do nereda. Pogledaj koliko vrsnih odgajivača članova je napustilo ovčarske teme i ne oglašavaju se. Dal se neko upita zašto. Ja neću da se povlačim u ilegalu.

nema se vremena toliko sarbanac dugo je 10god ...po meni moras malko duze pisati poruku a ne da mi nagadjamo sta si mislio ili jesi li hteo koga uvrediti,kontra argumenti za tvoju poruku je dekijev video ,a iskreno i meni je ta poruka izgledala kao provokacija a i nije prvi put da mi tako deluju tvoje poruke,bilo ih je dosta ....tom postu nije mesto u toj temi ,Velimire bata nije burno odreagovao niti nepazljivo po meni vec jedino ispravno i pazljivo,mora neko i o nama da brine,bato je tacno znao sta ce sarbanceva poruka izazvati i u kom pravcu ce poci dalja diskusija nikako u pozitivnom,zato prebacuj,ovo je tema za takve poruke....nema greske Bato ,bravo i samo napred

Matiću rado bih stavio prst na čelo kad bi znao gde mi je glava. Kolege čobani zašto smatrate svaku poruku koja nije u skladu sa vašim željama i očekivanjima provokacijom? Ja samo saberem šta je ko napisao od nekih kolega i napravim sažetak a onda ispadnem državni neprijatelj NO.1. Ja smatram da ovaj forum treba da posluži za razmenu iskustava kako unaprediti ovčarsku proizvodnju ali to ne doživljavaju svi tako već za promociju svojih interesa. Ljudi gledajte na svet realnim očima. Optimizam je dobra stvar ali nekad prelazi u lažne nade. Ja sigurno neću nasesti ali ne čitam samo ja ovaj forum. Sika kao stariji maloletnik shvatio i javno objavio gde je greška i svaka mu čast. Osporava se i Velimir koji je i po znanju i po zvanju daleko ispred puno nas. Mirku se zamera takođe iako čovek kroz dugogodišnju praksu uz diplomu radom sa velikim stadom zna šta je šta. Zato kad nešto tvrdite budite spremni da te svoje tvrdnje argumentujete. Sava je tražio iskreno mišljenje i ja sam mu iskreno odgovorio. Dao sam mu iskren savet kako da se popravi stanje. Onda se pojavljuje tvrdnja da ni na sajmu nije mnogo bolja situacija nego kod Save. Ja možda nisam dovoljno pismen i obrazovan pa da zavijam u oblande kad pišem. Šta ću kad sam selja pa govorim što mislim. . .

u ilegali su sto rece sarbanac mnogi(nazalost medju njima i ljudi koji uvek imaju sta pametno da kazu zbog svog iskustva i znanja),a bez iskustva sto vise ljudi ovaj deo foruma gubi na svojoj vrednosti i svrsi
zasto je tako treba svi da se zapitamo,da se ne bi desilo da polako zamre ova tema kao na nekim drugim forumima

Шоми сине, немој тако да вређаш старијег чику и још галамиш на њега а на крају му кажеш да га лепо питаш иначе престајеш са уљудношћу и лепим манирима... како ли ће тек онда звучати!?
Иначе не би ми пало на памет да уопште реагујем на овакве постове него ми је још у сећању да је Милош био увређен не тако давно речју сеља.
А још му се и Веско захваљује? Иначе Веско да те питам у вези ове твоје изјаве: " zasto bi bilo ko napisao nesto protiv virtemberga u temi virtemberg,gde se druzimo mi ljubitelji virtemberga" , јел то значи да ко год није љубитељ виртемберга не треба да се оглашава у тој теми? И да сад ако неко хоће да наведе ману виртаћа треба да отвара нову тему? Мислим, лако може и то да се уради и отвори тема, нпр. лоше стране виртемберга... али све то не води добром путу, него неком путу стварања неког вирт клана и дељење од других овчара. Па мени је брате драго кад тамо неки из друге области пољопривреде, дође у овчарство и рекне понеку а камоли неко ко држи друге расе оваца.

Saglasan sa Velimirom,dajte malo ozbiljnosti da ne bi zaista za svaku rasu imali i po temu u kojoj ce se o toj rasi iznositi negativne osobine

Ovo mi sve vise lici na politiku,W-ovci su Tadic i drze monopol(svi udruzeni),a ostali odgajivaci idf/r/sarole/texel... su Nikolic (opozicija).

Pa pomeni ako treba moze i da se otvori ta tema lose strane w ovce pa se vi koji nevolite w tamo okupljajte i iznosite neopravdane cinjenice,ipak ima nas dosta koji drzimo w i znamo zasto,redovno pisemo o nasim uspesima i neuspesima i kacimo slike da nebude mesta da je neka prica prazna...zasto bi se neko oglasavao ko nije ljubitelj virtemberga pa valjda mi ljubitelji i odgajivaci najbolje znamo o rasi koju drzimo koje su mane i prednosti,ja na primer citam i druge teme romanovke takodje kad vidim lepa grla pohvalim ih lepu jagnjad,sliku zahvalim se i to je to....ja imam postovanje za ljude koji pisu u toj temi i bave se odgojom te rase tako i prema tebi Velimire,ali majke ti kako bi ti protumacio da ja napisem u temi romanov ovako nesto:romanovke su nula krzljave bez veze ,virtemberg je najbolji ,......pa i da mislim tako cemu takva poruka?nije za tu temu...ili da ti postavis pitanje kako da unapredis svoje rom stado kako da popravis malo neke karakteristike tipa duzina ili sirina u rom temi a ja da ti napisem kupi w ovna,pa to je provokacija,ili zajebancija zasto bi ja imao pravo da se ljutim kad bi mi neko obrisao takvu poruku nikako,sta ja tebi mogu reci za romanovku kad nista neznam o njoj?

Odvojio sam zenske jarice za priplod .. osim kukuruza i jecma , koju vitaminsko mineralnu smesu da im dam trebalo bi.. dea li da uzmem ja janjad granule , pa da meljem i mesam sa kukuruzom i jecmom ili ima ko bolju ideju ..

posto je za priplod samo uz jecam i kukuruz dojadj ima po 10 % suncokreta i 20 % soje i ne pretojeruj da ne dodje do deformacije usled naglog porasta

Predlazem ti da prvih nedelju-2 dana dajes gotov koncentrat za jagnjad jedinicu jel sadrzi odredjenu kolicinu mleka u prahu.Posle toga ih hrani samo sa smesom kukuruz/jecam/ovas(ako imas) i u to dodaj DKF. To im je dovoljno nema potrebe dodavati sacmu jel se onda samo tove a ovo im je sasvim dovoljno za normalan razvoj uz dobro seno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh