Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ova gore sto si postavio ovce u pasi, maloprije kad sam ulazio nije je bilo, reko onak fina slika nestade :D

Entuzijasta pozovi dekija da proceni da li je ovo W.Posto me lepo namaza za onu moju (W) ovcu.
Pa onda kazi da li je W na pasi ili pramenka/w/ko zna sta jos.
Pa brate ako ovde nema W u najvecem procentu onda sam ja corav. Vidis da W moze da se drzi i na kako ti kazes ekonomican i isplativ nacin, na ne bas ekstra hrani,normalno Vojvodjanin nema sigurno vise od dva jagnjeta po ovci godisnje ali ga i ne kosta kao mene. Htedoh reci da je to isplativa ovca na koji god nacin da je drzis :cvetic:

Pa brate ako ovde nema W u najvecem procentu onda sam ja corav. Vidis da W moze da se drzi i na kako ti kazes ekonomican i isplativ nacin, na ne bas ekstra hrani,normalno Vojvodjanin nema sigurno vise od dva jagnjeta po ovci godisnje ali ga i ne kosta kao mene. Htedoh reci da je to isplativa ovca na koji god nacin da je drzis :cvetic:

Nemam šta da krijem 1,3-1,4 (prodatih) jagnjadi po ovci, ali već pet nedelja me ne koštaju ni dinara i tako će biti dok ne padne sneg.

Bilo bi jako ružno da ja prodajem jagnjad pod firmom Wirtenberg, a sigurno ima takvih tipova koji bi tako nešto uradili.A na ruku im ide i to što 70% ljudi kada vide ovce bele glave, misle da je W u pitanju.

Pa to me bas nervira,zato sam i pokrenuo ovu temu.Juce se prica kako to nije W i nemoj da te ovce svrstavate u W one su samo u tipu W-a ali nemaju veze sa njim itd.A sada se kaze da su ove ovce W.......mislim smesno.

Toliko o tim strucnjacima za W-a sto se tice eksterijera i karakteristika.A da je disusija krenula od toga da vase ovce imaju 1,3-1,4 jagnjeta godisnje po ovci onda bi bilo receno da je to pramenka i da nema veze sa W-om

Ova moja ovca nema veze sa W-om i samo upropascava W-a u srbiji,a ovo vase jeste W.
http://img2.imagetitan.com/img.php?i...5_dsc00859.jpg
http://img2.imagetitan.com/img.php?i...5_dsc00858.jpg

Čist W ima daleko veću plodnost, to je sigurno i bolji prirast, samo ja nemam ambicije da "idem" na čistu rasu.Veća ulaganja, veća odricanja a cena konzum jagnjeta 250 din po kg, isto k'o i za ove moje biciklove :cao:

Kako Deki rece snj w nije w i to zanemarite tako da ne zelim vojvodjaninu da snizujem robu ali ako je ovo snj w jer ima tu vise rasa onda w izbacite iz price o ovom nacinu uzgoja jer sto rece vojvoda nisu ni dinara pojeli nece do prvog snijega

---------- Poruka napisana u 20:04 ---------- Prethodna poruka je at 20:03 ----------

neka prica ko sta hoce ali ovaj nacin uzgoja je najislativiji pa neka podsjeca i na 15. vijek on ima racunicu

Vojvodo,razumem ja tebe u potpunosti i svaka tebi cast.Nego me nervira jedna prica koja se posle potuno ne poklapa sa drugom,i onda mi daju ne "argumente" samo da bi se povadili,i opet oni u pravu......

ispade da u srbiji W-a ima ne vise od 50 komada mislim onog pravog pravovernog sto zlatne brabonjke ima:)
Cekajte ljudi, Miladinovicu koliko po tebi ima Sjenickih ovaca koje su 90-100kg i ovnova preko 150kg ali ono pravih elite u Srbiji i na kakvoj su hrani te ovce i njihova jagnjad?
Kao i u svemu imas prvo drugo trece peto mesto, deseto po nekim pokazateljima, kvalitetu, sto se mene tice nemam problem s'tim ali Deki je covek perfekcionista on sve sto nije prva druga klasa on bi to skartirao, da si video njegove ovce ovnove i jagnjad uzivo shvatio bi zasto se on JEZI kad u isti kos, tj pod isto ime svrstas na primer tvoju ovcu, ili ovce kolege Vojvodjanina ili neke da kazem "losije neuhranjene" ili meleze tj ovce pretopljene u W. On covek gleda jebeni stav nogu i kaze meni ovo jagnje je skart a ja gledam i pitam se u sebi jel ovaj normalan pa moje naj bolje jagnje nije ni blizu ovoga zato je glupo porediti moje neke stavove sa njegovim...

Tek sad vidim da je Sika veoma realan momak, entuzijasta procitaj jos jedanputa sve sto ti je Sika pisao i preispitaj sve sto ti je momak rekao ja ne vidim nigdje drskost nego otvaranje ociju i iznosenje realnosti, a mislim da sam vam ja davno davao do znanja da je drzanje ovaca za Dz najisplativije i pokazao sam vam da se kod mene ovce sa navrsenih 11 mjeseci zivota jagnje a to je sve bilo podsmijavano a sad kolega vojvodjanin postavi meleze i dizete u nebesa to stado kao sto Sika kaze: dajete ne "argumente" samo da bi se povadili,i opet ste u pravu...

Sika dete pa ti vise jadan ne znas sta pricas, W ti nocna mora pa stalno pricas nebuloze?Sta te muci kod W da ti pojasnim?Prvo si se zalio na policiklicnost,pa nece da se pare do 20 meseci,pa sad vidim nisu za pasnjak,pa koske,te nije nikav oplemenjivac,pa si se hvalio kako imas jagnje od 45 kg i nadmeno meni rekao:'Sta mu fali?',a da ja tebe bratac pitam ovako direktno,jesi ti normalan ili se malo pravis blesav?Pokazujes tu sliku ovce koja ima krvi V ali je od orginala W, 10 generacija udaljena.pa Vojvoda ima ovaca koje su po tipu troduplo blize nego ta tvoja,ali zaboga ta tvoja je imala papire i roditelji Nemci,pa i na tarabi pise nesto,pa ne trce svi tamo.Tesko je postici policiklicnost kod melezana,treba dosta stvari da se uklopi.i moj Zema pusta romanova,pa nista,sundjerise kad mu se cefne,i dobija on dvojke,trojke ali hormonalno,pa i babu od 60 godina da napune hormonima rodice blizance kad hocete.Kako nekoga nije sramota da prica o necemu a da nije ni priblizno ostvario neki rezultat u toj grani, bi bilo sramota da npr,pilot poljoprivrednog aviona komentarise i deli savete pilotu Miga 29 a video ga samo na slici i par puta na mitingu,tako se ovde pojedinci ponasaju,svaka vama cast ako vi mislite da je to uredu?Drugo,da parafraziram mog Zemu psihologa:'Ljudi od nauke i znanja rade na Virtemberg ovci 150 godina,danonocno,ulazu ogroman novac,da bi postigli rezultatate kakve imaju,i sad dodje neki selja iz ove jadne Srbijice koji je do pre decenije ovcario sa rasama i na nacin iz srednjeg veka i kaze W je krs ,to treba izbegavati,to je uzas.'Ma Gospodo to ozbiljni ljudi tako ne govore,e zato sto takvih pojedinaca ima svuda zato mi danas jesmo tu gde jesmo,u provaliji i propalo nam je sve pa i nesrecne nama drage ovce.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh