Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bato isto i ja radim svaku ubijem jer mrzim ih ubile su mi prosle godine najbolju ovcu. a nju-vilid dobro pitanje, sto se tice moje rase ovan skoci 3-4 puta dok ne pogodi tj. dok se ne djipi zadnjim nogama.

ja prosle godine ajd da zdenem neko seno ispred kuce da ne baliram,i dok sem prevrto nadjem 17 uzaka i 1 sarkicu,al ne ubijam brate nikad,dva puta su mogle da me osakate i nisu,kod mene se veruje da se nevalja ubijati a kad je vidis u godini prvi put nazoves je svojim imenom tri puta i neces je videti vise,i kad je sretnes kazes "idi svojim putem,ja cu mojim',jer ovde jednom covek polije zmiju na asvaltu benzinom i upali,kazu ocevici vristi ko dete,neprodje mesec dana na isto mesto sleti sa puta kolima i izgori ziv pred sto ljudi,nikomu pomoci nije mogo,drugi pak ubije onu kucevnu,sutra dan mu krava oteli mrtvo tele,treci pak ubije jednu u stali,neprodje dan ujedu mu tri ovce i ubiju,tako da mi to od tad ne ubijamo,a ni one nas i nasu stoku

To je stvarno sujevjerje kada bi ti poskok prisao ovci da je klapi bili ti sjedio skrstenih ruku ili bi potrao za neku alatku i ubio ga

Miladinovicu onda to kod vas nisu otrovnice to su one dugacke crne tzv kucne zmije da je poskok ili sarka ujede pitao bih te ja bil ih proslo.

poskoci su uglavnom,sarke su jako retke
bitno je da je ne ujede za nos da otok ne prekine disanje,ostalo sve prodje ako se hladi otok lepo i redovno

Svaka tebi cast kad uspjevas da odrzis ovcu u zivotu nakon sto je ujede poskok, u mojoj praksi jezevi su bili fatalni po ovce kad je ujedu za vime a kamoli zmija.

Danas sam dobio informaciju da ce na sajmu biti znacajan broj izlagaca IDF,bogami siri se populacija IDF,jos samo da vidimo kvalitet

Enese sta bi sa onih tvojih 11 siljegova koje si prodao Asimu iz Visokog jesu izlagani ili vagani

View My Video Petrovo ovo je dokaz da su prodani posto sam apsolvent Ekonomskog fakulteta naucio sam da bez dokumenta nema knjizenja to je jedno od nacela u Racunovodstvu a takodje sam i kod kolega na forumu uvidio da ne vjeruju nista bez da je dokumentovano tako da sam postavio ugovor gdje se vidi 10 siljegova markirani jedan je vec bio markiran ja ga kontao ostaviti sebi ali i on je otisao u paketu.

A Asim je zadrzao dva ovna za priploda a ostale je prodao a takodje nedavno sam mu prodao i 30 muskih jagnjadi vec sam pisao to u prethodnim postovima samo posto su mladi nisam mogao izvaditi ovaj obrazac.

---------- Poruka napisana u 22:15 ---------- Prethodna poruka je at 22:06 ----------

Na fotografiji se vidi samo njih osam, Asim je kako mi je objasnio ostavio za priploda ovog prvog do vrata s crnom glavom i zadnjeg do lotre takodje s crnom glavom.

Poslednja izmena:
Eness ovo na snimku je veterinarski bilet i nema veze sa ekonomijom i racunovodstvom(ne izrazava vrednost grla),vec sluzi da bi se pratilo kretanje zivotinja i izdaje ga ovlascena vet.stanica,jedino sto ima veze sa ekonomijom je sto se placa vet.stanici

Ukoliko se javlja kod veceg broja zivotinja isti simptomi najvjerovatnije se radi o parazitima.
Ivermektin, geomicin retard i ad3e + vit. C.

Ukoliko se radi o pojedinim zivotinjama u stadu:
Kod ovakvih naglih promjena temperatura moguce je da zivotinje, narocito ako stoje u neadekvatnim uvjetima (vjetar, vrucina, kondenzacija, vece kolicine stalskog gnjoja i sl.) navucu na sebe lagani oblik bronhitisa koji je pracen laringitisom. Narocito kod laringitisa gdje se nalaze refleksne zone kasljanja, hrana koja je prasnjava jos vise nadrazuje na kasalj, te zivotinje narocito prilikom hranjenja (brasnom, sijenom lose kvalitete i sl.) kaslju.
Daj im trodnevnu terapiju enrofloxacina, pracenu davanjem ad3e vit. i C vit. Izbjegaji prasnjavu hranu, stalno svjeza i cista voda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh