Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svim kolegama koje slave,srecna slava,da jos dugo u zdravlju i veselju slave.:ppozdrav:P.S.Mirkane,danas umereno i sa icem i picem,da se mozes oporaviti do 13og.:)))

Srecna slava svima koji slave sve najbolje im zelim da proslave u zdravlju i veselju :ppozdrav:Deki koliko se sjecam i kod tebe je danas slava sve najbolje i nemoj da zaglibis

Hvala, takodje ostalima koji slave cestitam i neka bude vesela a ovima koji obilaze da se muski najedu i zaliju lepo :ppozdrav:

Ako je neko u prolazu tj ide na ovaj kraj negde na slavu da dodje da proba jagu Dobricansku :haha:

Hvala kolegama na lepim recima i cestitkama,kolegama koji slave srecna slava i veseli gosti,da u zdravlju i veselju slave i njihovi potomci,ZIVELI

Danasnji dan za mene je rodjendan prodao 24 ovce sa 13 jagnjadi za 10000 KM pa nek neko kaze da se ne isplati baviti ovcarstvom a slike i video klipovi ce za koju minutu u temi vlasicka pramenka

Hvala na lepim zeljama ,lepo smo proslavili a i ja cestitam ostalim kolegama koji danas slave.

Da vam kazem nesto,medved je cudo,al da kolje ko vukovi prvi put vidim,znam da ubije koliko mu treba ovcu-dve,al ovo neznam,kao neko ko voli lov i prirodu ovo je za mene iznenadjenje,al tragovi jesu od njega.

Mozda je medvjed ubio 1-2 i kasnije vukovi osjetili krv i oni napali, jer kao sto kaze milos medvjed nikada ne bih pobio citavo stado, a sto je najtragicnije tornjak je zakazao sigurno je spavao jer ja sam imao takva iskustva s njima definitivno nisu psi za tora.

Video sam za vreme rata na Kosovu poklane ovce blizu jezera Vrucci na reci Djetinji blizu Tare poklane ovce od vukova,a dva dana kasnije video od medveda ubijenu jednu ovcu,vukovi kolju i sto im netreba,obavezno oko vrata,cesto ih cepaju i po grudima i preponama,i obicno prvo pocnu od stomaka,a medved suprotno,ovcu ubije udarcom sape u glavu ili je ugrizom sa gornje strane vrata skrca kicmu,obicno pojede butove,a onda plecke,a stomak i creva ne pipa,isto tako i coveka kad ubije,stomak ne jede.Na snimku ako pazljivo pogledas videces tragove od vuka,medved je samo doso na gotovo,onolike ovce poklo nije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh