Petrovo
Član
milos dviska od 1000 eura svi mi mozemo slagat u jednu ruku al ti ga vala pretjera uhranis w ovcu od 80-100 kg prodas je za 80-100 eura
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Posto se stalno pominje to kako virtemberg jede ko da je slon,da vam kazem odma da se sve sto pojede poznaje,cak i kad pije vodu,i to debelo vraca i koji je to domacin koji se boji od ovce i njenog apetita,nek drzi zeceve onda i prst u uvo,a ove godine preteklo mi je seno od 1400 kila lucerke i trista bala i jedna rogodza livade,mesavine,i trista snopa sasine, i trista bala ovsene slame,ove godine ako sve bude kako treba imacu pet puta vise hrane nego sto ovce mogu da mi pojedu i to da dajem da se ne krstim,imacu mesavine i lucerke i ovsa sa grahoricom,i ovsene slame,o zitaricama da ne pricam,zato ako nekog brine sto W jede mnogo mene stvarno ne brine,jer sam domacin covek,zivim od poljoprivrede,zato jedina briga mi je da izadjem barem na trideset vrhunskih grla do kraja godine i kupim jos neku masinu da pojeftinim svoju proizvodnju,a ovce nek su zive i zdrave imace pune jasle 24 sata i ja vajde od njih.
Sve je ovo lepo kolega ali imajte na umu da debelo grlo nije apriori i kvalitetno,Postoje grla koja su srednje uhranjena a daleko kvalitetnija od nekih utovljenih, dakle debljina nije merilo kvaliteta.Posto se stalno pominje to kako virtemberg jede ko da je slon,da vam kazem odma da se sve sto pojede poznaje,cak i kad pije vodu,i to debelo vraca i koji je to domacin koji se boji od ovce i njenog apetita,nek drzi zeceve onda i prst u uvo,a ove godine preteklo mi je seno od 1400 kila lucerke i trista bala i jedna rogodza livade,mesavine,i trista snopa sasine, i trista bala ovsene slame,ove godine ako sve bude kako treba imacu pet puta vise hrane nego sto ovce mogu da mi pojedu i to da dajem da se ne krstim,imacu mesavine i lucerke i ovsa sa grahoricom,i ovsene slame,o zitaricama da ne pricam,zato ako nekog brine sto W jede mnogo mene stvarno ne brine,jer sam domacin covek,zivim od poljoprivrede,zato jedina briga mi je da izadjem barem na trideset vrhunskih grla do kraja godine i kupim jos neku masinu da pojeftinim svoju proizvodnju,a ovce nek su zive i zdrave imace pune jasle 24 sata i ja vajde od njih.
Priplodna grla u priplodnoj kondiciji = +Sve je ovo lepo kolega ali imajte na umu da debelo grlo nije apriori i kvalitetno,Postoje grla koja su srednje uhranjena a daleko kvalitetnija od nekih utovljenih, dakle debljina nije merilo kvaliteta.
A poenta cele price u ovcarstvu je da i dobra i losa ovca isto jedu.
To su bile prve lekcije u ovcarstvu koje sam naucio od ovih mojih sa avatara.
@ernes 89
A kako vrati debela ili predebela ovca?
Dragi moj ti il neznas staje debela ovca il nepoznajes ovcarstvo , Debele ovce najcesce stradaju od ketoze i drugih bolesti jetre , zbog velike kolicine loja daje samo 1 jagnje a cesto ostanu i jalove tako da debela ovca nije rentabilna , ovca netreba biti debela , netreba biti ni mrsava treba da je malko vise od osrednje i nista vise , na ovu temu o priplodnoj kondiciji bi mogo jos mnogo da napisem , od komplikacija prilikom jagnjenja , konstrukcije kostiju i ......... al ovcari vec sve to znajuDebelu ovcu uvijek mozes prodati, debela ovca ce dobro hraniti u sebi jagnje kad se omrce, debela ovca je zdravija od mrsave i krajnji zakljucak od debele ovce uvijek imas koristi, svako ima svoje misljenje a ovo je moje, ne znam jesi nekad vidio u ovo doba godine preslabe ovce tj. premrsave i slabe jaganjce taj covjek od njih nema ni soli jer im nije davao dovoljno hrane a covjek koji je davao puno ovce su i vratile puno u to sam sto posto siguran barem su takvi rezultati kod ljudi sto drze moju rasu ovaca.