Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sika parenje u srodstvu nekad (jako retko ali se desava) daje vrhunske rezultate,mozda si pogresio sto si ih pocistio....
Kad su jagnjad u pitanju,posto ih majka najvise pazi,ona ih za priplod nekad daje i ispod cene samo da ne idu za klanje:)

Sto se tice pazara nikada me neko ne moze nazivcirati za moju robu nek mi ponudi 1 KM ja cu sutjeti jer znam svoje dosao sam da prodam a ne da se natezem ili nedaj Boze svadjam s nekim radi svoga, a mnogi ljudi grijese sto svoju robu daju ispod cijene ewo primjer dotjera nas vise na pijacu grla i neki se nadje da da robu ispod cijene jer mu je doslo da mora hljeb kupiti i tako obara cijenu i sav trud sviju pada u vodu moraju se prilagodjavati sa ponudom jer svi vole da jefitnije kupe to je zalosno ali takvih primjera ima jako puno i bojim se da kod nas i ove godine iza aprila ne bude veliki pad cijene jagnjadi.

ovde 90% ljudi koliko vidim prodaje posto hoce, tj ima fiksne cene, pa se zapitam zasto onda u nekim drugim temama kazete da je neisplativo ovo nase jebavanje sa ovcama :sta:

Petrovo, kao na primer onu ovcu sto si ubacivao sliku ne tako davno i niste se dogovorili oko cene, zasto kad placas koliko gazda trazi ?

Jel se slazete da se organizujemo da svaki dan po jedan tera kontru ovde na chatu? :haha:

zato sto sam vidio posle sta sve ovca ima a sta joj nedostaje i cijena je skocila na 160 eura ovca ima 5 godina 80 kg imala pobacaj a ko zna da li je jos ziva jer je spominjao klanje za Vaskrs e to se vec ne uklapa u cijenu koju on zahtjeva

Entuzijasta Ako mislis na mene ja sam olovku i svesku prvo bacio u pec pa krenuo sa ovcarstvom u Pozegi,od priploda prodam 20-30% jagnjadi ako je to neka cifra i kolicina onda zaradjujem,a cena je manja nego li kad ja kupujem priplod(osim kod jednog prijatelja),to je kao kad je onaj prodavao jabuke skoro po nabavnoj ceni,kad su ga pitali sto tako radis kakvu korist imas kaze "pa pojedem i ja neku",e ja ih ne jedem nego mi dodju kao kardiologija,al iskreno zaradim dnevno za cigarete,od 2,5-3 evra

ako budem mogo da odgajim grla kakva sam zamislio verujte mi da ce cena biti najmanji problem za onog ko kupuje i trazi kvalitet,sto se tice priploda,a za klanje cenkanje je neizbezno,uvekje tako bilo i tako ce i biti nadalje

Znate sta,ko je imalo upucen u ovce,on cim cuje cenu zna jel' ta cena odgowara robi ili je veca ili previsoka,a ako neko ima princip da mora 'da otkine' neku paru od prodavca pa neka proba!Ja nikada nisam drao ljude ni priblizno kao sto su mene drali,iako sam uwek imao robu koja je bila mozda i duplo bolja nego sto sam ja kupovao,iako su neki mislili da je i to skupo,a to je bila cena tipa 20ak eura vise od klanicne ce a jagnjad kakva se ne vidjaju cesto u oboru,bar ja nisam vidjao!

E pa deki ti si poklanjao,znci jagnje od 40kg,po sadasnjoj ceni 100 evra a ti ga das za 120-130 evrica,i posle ti se smeju,e pa nek ti se smeju

Sto vredi vredi, znate kako kazu "Naj realnija je cena ona za koju se dvojica dogovore" e sad jel to ono sto je trazio prodavac ili ono sto je davao kupac ili nesto izmedju bitno je da se pruzi ruka posle isplate i amin tj da se nadje ono "realno"

Ako je klanicna jagnjadi do 35kg lupam sad 300dinara plus 20 eura i ako je tvoje jagnje toliko onda ok, ali ako je tvoje jagnje 65kg i hoces tu cenu plus tih 20 ondaaa nekome nesto nece stimati sigurno :sta:

Mirkane,upravo tako,ali ja sebe ne dozivljavam kao Trgovca,ja sam Odgajivac,ja se hranim svoju dusu,kad moje ovce,ovnovi daju rezultat i kod drugih,jbs pare,posto nekih ozbiljnih tu nema kod nas!

covek kod kog sam ja uzimo prve zenkice ima fiksnu cenu od 120 eura sa pedigreom,bilo jagnje 30 ili 40 kila,bila trzisna cena 180 ili 260,bilo leto ili zima,e zato ima rasprodato unapred dva jagnjenja,a ima sto ovaca,i ja smatram da je jeftin u odnosu na hvalitet,e sad on ima racunicu takvu i nemenja je,a trebo sam za prvih sedam da dam 840 eura,pito sam ga da me saceka jedan dan za 40,on mi ih je poklonio za srecu i dobar pocetak,plus mi dotero ovna koga ce sad izlagati na sajmu u kragujevcu ove godine,i kakav bi ja bio covek da kazem nesto za njega,jos me samo nije okumio,e zato sam prekljuce opet kupio jos pet zenkica i opet cu kupiti,a prvi sam birao od pedeset jagnjadi i taj covek sutra da dodje i da mi trazi nesto ne bi ga odbio makar ja propao,nemam reci,u zivotu me samo je..li,ovo je za mene osvezenje i povratak vere u ljude,eto da kazem cisto da nisu svi baksuzi koji bi umrli za 10 evra

Ljudi prodaju iz raznoraznih razloga. Kad su mi pare neophodne i kad nudim dajem pošto drugi hoće. Kad me zovu i traže oni mene to je već druga cena. Treba biti malo i psiholog te oceniti kupca. Moj slučaj. Deca u školi trebaju pare za stan meni fali 50evra. Oteram na pijac tri janjeta prve klase. Dolaze gledju. Jedan pita pošto pitam koliko plaćas. On kaže 220 meri kažem. Kad on oće samo jedno. Drugi prilazi kaže meri meni ova dva. Ja po kojoj ceni a on 220. Kažem nemože sad su 260. Covek kaže jesi ti lud sad si nudio. Ja mu kažem jesam al meni treba 50evra a ja imam 80 sad je druga cena. Na kraju dao za 250. Hteo sam da kažem prodaje se onako kako može a nekad i kako mora. Kad mi neko ponudi smešno malo sledi pitanje imaš li ti da prodaš meni po toj ceni.

Enti nemoj pricati price za malu decu,ja sam ti za ovna koji je vanseriski bio,imao 80kg sa 4,5meseca trazio 220ewra a ti hoces za 200,a kod drugih za 200 mozes da uzmes 35 kg,tako da twoja prica ne stoji ,budi realan i reci DA LI BI TI NEKO DAO ZA TU CENU,isto i VESKU sam dao jagnje 66kg za 180ev ali rec nije rekao,a znam da nije bio pri parama,i bilo mi krivo sto mu toliko trazio,ali ipak sam mu kasnije rewansirao,jer je decko dobricina na kvadrat!

Meni je neshvaljivo da kad kupujes ovna gledas na 20ew,pa ja nikad nisam kuci doterao ovna a da me nije izasao 5eu/kg,a i nikada nisam bio 100%zadovoljan,a verujem da vecina owde koji su ikada uzimali nesto da iole valja ZA RASPLOD nije prosla ispod 4eu/kg!Bez lazne skromnosti ja se mojih jagnjadi koje odaberem za priplod ne bi postideo ni da odom u NEMACKU na izlozbu!

Sta ja da kazem sto sam kupio ovnica 7e/kg. :haha:
Ali dobro NIJE MI ZAO jel znam da sam uzeo najbolje sto je mogla srbija da ponudi. :)

P.S Miladine znam ja to ali ipak ne bih da gledam u pasulj da li ce neko da me gadja kamenjem sutra. :haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh