Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije jedini. Ovaj čovek gde sam pronašao Dejanovu mezimicu kupio je ovna 157kg za 110evra. Ima tetovir broj matičen je al mu se izgubio papir. Po broju došao je iz Vojvodine.

---------- Poruka napisana u 15:20 ---------- Prethodna poruka je at 15:16 ----------

Ima muško iz trojki. Ako nekom znači nešto.

Poslednja izmena od urednika:
bolje da si zvao nekog s foruma i pitao ga ko i tog svercera vise bi dobio i grla bi otisla u prave ruke,al onda ne bi bilo inata u celoj toj prici...
Nikom ne davat bez kapare nesto,tako je najbolje,kad god sam tu zapovest zamemario zajebao sam se...

Ma skoro mi jedan bio za jaganjce i dao ponudu koja se ne odbija. Kaže dolazi za par dana. Nema ga. Ja dal da tražim kapare kolko bilo pa pomislim nije valjda toliko zaludan da dolazi u Šarbane bez veze. U buduće uvodim kaparu u praksu. Pre nesec ipo dao tri dviske za 450 evra. Da ne uze kaparu ko zna dal bi bilo šta od posla!

ima sam ja problema dok sam prodavao staru ovcu dodje neki covjek pa on vako nako mozel ovoliko pa nije debela pa nedaj Boze mozda se parila i onda ga otkantam ako niko nece koljem je na kraju komsija je kupi za zadusnice
isto tako ljudi koji kupuju ovnove za kurbana mnogo se cjenjkaju

Nevolim mnogo dase cenkam , siromasnom mogu da spustim mnogo nakupcima nikako , jednog sam hteo da prebijem iza seoskog transformatora kad je preterao te mi daje djuture te nece niko da kupi te oce samo pet (prasice sam prodavao) te ovo te ono , jedva samga oterao od prikolice , a prodaosam prasice i ljudima koji nisu planirali da kupe , za domazluk , za naredne praznike da dorane jel dalice naci a ovi su lepi itd , a stvarno i prasici bili lepi

entuzijasta nisam najbolje shatio tvoju misao ali slazem se da je cjenkanje nesto sto samo izvlaci zivce
ili kad ti ponizava robu pa to je za toljage

Ahaa, samo nastavite tako :)
Ne razmisljamo isto a da se ubedjujemo necu

---------- Poruka napisana u 20:32 ---------- Prethodna poruka je at 20:30 ----------

Pa lepo ako ne volis da se cenkas, ja jos nisam sreo coveka koji je platio koliko trazis i nije pitao moze li sta jeftinije.
Ponizavanje i pazarivanje nisu iste stvari,kad to razjasnis u glavi onda ces shvatiti moju misao...

Evo primer Miladinovicu onaj tvoj sa oglasa, stavio si 300 evra, pa ako neko naleti naleti, jel tako? E sad ako ti neko dodje i vamo tamo ponudi 250 i neka podigne jos 30 jel ga neces dati za 280? Primer samo navodim...
Jel po vama ovo nesto strasno kad se svi tako plasite cenkanja?

shvatio sam ali jednostavno ako ti sa 130 eura spanes na 100 sta si htio stime napraviti nista vec stavis cjenu 110 pa ako spane spane za 10 eura samo dajem primjer
to za ponizavanje je jedan od sastavog djela cjenkanja jer samim tim smanjuje kvalitet i cijenu robi ali necemo dalje ici svako ima svoju metoda pazarivanja

Kod mene priplod ima fiksnu cenu,za klanje trzisnu ili za nijansu vise,ali klanje kod mene,jer su neki pokusavali da uzmu za drzanje to sto je za klanje,pa da posle bude prodao mirko kontras pa me zenuo,eto to malo sto imam ide tako

kod mene su cene ko u prodavnici cenkanja nema,hoce il ne svejedno mi je,nikad nije kriza tolika da nesto mora da se proda ispod svake cene,svaka roba ima svog kupca...
naravno iza te cene stoji uvek i kvalitet,npr taj ovnic je placen 180 eura + troskovi vadjenja pedigrea oko 20 eura + prevoz sa sjenice
kad se tu doda da je prvobirano janje od Latifa i da mu majka ima plodnost po godinama 1/3/2/3 i tek je napunila 4 god mislim da se razumemo da to nije tako skupo
mozda sam sujeveran ali ako mi zazali kad mi nesto da uvek se okrene kako ne treba...

Mirko tako ja od ove ture jarica imam 2 jareta koja su iz parenja u srodstvu,i prvi se ojarili i vidno krupniji od ostalih i covek dosao i zapeo daj mi ovo daj mi ovo ja mu kazem sta i kako on ma nema veze docicu ja za 2 dana po njega i ne mogu da ga se otarasim jedva ga istera iz dvorista.Kada je otisao ja do veterinara uzeo kljesta i ustrojio ih kad je dosao za 2 dana za malo da pocne da place. :haha::haha:

I ja se nikada ne cenkam,ili platim koliko trazi ako mi se svidja,ili ostavim sto zbog kvaliteta ili nebulozne cene koja je tipa duplo!Entuzijasta ti si majstor za pazar!:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh