Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A uzgred,mozda bi vredelo da si potrudio a tih 20kg vise mase ni tebe ne bi izaslo jeftinije da si ga hranio kao ja,nije to neki posao a video bi kako to funkcionise to...mada i bolje sto nisi,da je kod tebe Riknuo,kleo bi me do kraja ziwota!:)Placam ti pice na Sajmu,nemoj da te nema!

Soumi druze razumemo se, ne kazem da ces ti to raditi samo kazem da nikada nisi siguran kada ti kupujes da je to to sto pise u papirima.

da upravu si bato,na tvoju i moju zalost,al eto dolaze mladi ljudi,i ti si jedan od njih,zavrsices veterinu,pa se svojim postupcima i delima dokazi,budi legalista,daj primer,nemoj se prodas nikad,ni za male ni velike pare,spavaces mirno,ai drugi pored tebe,to je jedini nacin,sve ostalovodiu propast,i ja kazem ostace neko i posle nas,pa ce nas il kuditi il slaviti

E pa Soumi onda naj..bes kao ja i nece da ti umatice jagnjad koja su odlicna a roditelji imaju pedigre,a pre toga mi maticili bezproblema!I STA KAZES NA TO,DRUG?Da cujem odgovor,tu sam te cekao!:)

Dok na sudu zec dokaže da nije bik odoše jaja. Pa 30% dece rođene u braku nisu biološka deca oca. Onaj izvadio licnu kartu i šeto po srbiji a ceo ga nato jurio. Na tramvaju piše beobanka a nema para. Toliko o temi matičnog lista i kvaliteta. Nek pogleda neko koliko je ovaca u Srbiji bilo pre pet god. Kako poče subvencija ispade da se ovce brže pate od svinja i zečeva.

Soumi,neozbiljan si totalno,cim izjavis ovako nesto,jbt ti si sa druge planete,mada mislim da nas towaris tim twoj shvatanjima legaliteta i pravne u zemljici Srbiji!!!

Etni,covece pa ja se borim za goli ziwot globalno,ali kad su owce u pitanju samo ideali,tu sam fanatik!:)Nemoj se ljutis,owo je diskusija informatiwnog karaktera!:)LAKU NOC DRUSTWO.Xa,Sika prowirio iz krewetca,ogladneo.:)

ne kazem ja da nema prevare,samo kazem da dovoljno znam sad da me je tesko prevariti,a rade ljudi svasta,ne sporim ja to,al ja to da radim necu niti nameravam da nekom prosipam postenje,jer da je tako ne bi ulozio ovolike pare u ovce,hocu kvalitet i tim kvalitetom da gradim ime,a ne laznim pedigreima i slicnim glupostima,to je za mene prevara ko i svaka druga

Soumi,brate,svaka ti cast kad dovoljno znas za tako kratko vreme,bravo care!Ja citavu deceniju radio,pa nisam bas siguran da dovoljno znam i ne bih smeo da kazem da me neko ne bi mogao prevariti,ali dobro,ima nas razlicitih!

.: Poljoprivredna Savetodavna i Stručna Služba Srbije :. :: Forumi :: Forum PSSS :: Stočarstvo
neznam dovoljno i mogu biti prevaren ali tesko,ne stavljaj mi reci u usta to jest na forum

soumi,brate,ja sam imao dobru podlogu,stado kod kuce(dedino iskustvo,ocevo,veterina,veterinari kolege,stocari od PKB do Bata Milovica kucnog prijatelja,moje ambicije i ljubav prema ovcama,predhodni rad na terenu,i na dve manje farme po 100 kom)kada sam upao na farmu od 500 ovaca,i ostao sa radnicima da se brinem o stadu,prve godine kao prase u Teheranu,tad sam video kolko ne znam,a kad slusam sada neke ljude na forumu pomislim gde sam izgubio 12 godina rada kad nemam pojma,SRECNO,Kad se budes prvi put probudio u kasne sate i udjes u stalu punu ovaca i jagnjadi-a predhodni dan si mislio da sve znas shvatices mnoge stvari,i iznova tako svaki put.pozzzzz.

zaga je tvoj rejon dejo,nema ona losu dusu,koliko sam ja provalio samo je malo na svoju ruku,i ipak ovo je forum o ovcarstvu i ima nekih standarda i pravila koje svi postujemo,pa mora i ona,oprostice njoj urednici,ona ce da se koriguje i eto nama zage opet,evo intervenisem samo za tebe dejo

---------- Poruka napisana u 09:40 ---------- Prethodna poruka je at 09:15 ----------

Nit sam kad reko da sve znam niti mislim da znam sve,ustvari mislim bas suprotno,ali to sto ja pricam a vama se ne svidja je moja dobra volja i iskrenost zato ako sam ja odlucio da se bavim ovcarstvom i ako pet godina se spremam za to onda me kao kolege ucite i savetujte da neplacam i nepravim greske koje ste vi pravili,a ne da mi lupate cuske kad god nesto progovorim.ja sam dosta pokusavao da sagledam probleme u ovcarstvu i zasto tapkamo u mestu,trazio misljenja mnogo ucenijih ljudi od mene i vas,pre nego sto sam kupio prvu ovcu,i kad sam progovorio o istim problemima docekan sam na noz bez ijednog kolegijalnog gesta i ideje da se i jedan problem resi,mozda ja jesam pocetnik al sam dobro se pripremio za sve ovo i zato ako mislite da ce ovakav nacin komunikacije samnom sutra nekom pomoci citajuci ove postove vi samo nastavite,a ja smem da se zakunem da osim u sali pokusavam da svaki post podelim nesto sto znam i budem edukativan,sa onoliko skromnosti koliko i moje znanje,zato nemam nameru da lose zvucim i budem pesimista u ovcarstvu,vec sasvim suprotno,a jos manje da ucim ljude koji znaju vise od mene,zato imam osecaj da ste me totalno lose shvatili iz moje najbolje namere,i u mojoj se kuci drzale ovce da boljih dok Spiljevic nije uvezo nije bilo,u ataru,tako da sam ja i jagnjio i cuvao i cistio i hranio jos pre deset godina ,a ako nemozete da ostvarite sebe u ovcarstvu i svoje zelje ja stvarno nisam kriv.

Poslednja izmena:
Soumi posto si odabrao prawu rasu i imas visoke ciljeve,ja sam twoj buduci kupac priploda,obecavam ovde,prvo cu doci kod tebe kad ponovo krenem!NIKO TEBE NIJE DOCEKAO NA NOZ OWDE,vecina nas se u pocetku ponasala kao ti,i kasnije uwideli da to nije bas tako dobro,i mi ti samo skrecemo paznju,jer ti uspeh u owom poslu zavisi mozda 30% od tebe,a 70% gomile kojekvih varijabilnih faktora,jer ipak uloziti 50somica u ovce u Srbiji,nije mala stwar,ja ti najiskrenije zelim da uspes..

---------- Poruka napisana 26-04-12 u 00:05 ---------- Prethodna poruka je 25-04-12 at 23:53 ----------

Moj ti je savet ako imas mogucnosti,a reklo bi se da imas,i te sluzbe sto ih kontaktiras da organizujes uwoz 2 kvalitetna ovna a zenkice nabavi na nasem terenu i da krenes u startu dobro,da ne gubis vreme.Pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh