Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
entuzijasta;495672]Kakvog ti je kvaliteta seno? Mozda ima prasine ili je malo budjavo?[/QUOTE]
E vidis, to dobro kazes, jer su neke od bala bile prasnjave. A ovca kad sam ju kupio je kasljala, veterinar je rekao da kaslje zbog suge. Da li ce proci ga to kasljenje, ili se mora necim lijeciti?

Malopre izmerio romanovskog ovnica kao sto sam i obecao.83 dana-24kg,imao je oko 3kg na rodjenju(leglo cetvorki) sto znaci da mu je priras preko 250g/dan sto i nije tako lose. :)

Sika, moram biti iskren, a tebi se to svidjelo ili ne (sala)... ovnic ti je extra!:ppozdrav:Dobar prirast ima, kad se zna da su romanovska jagnjad sitna i sporije napreduju.

sta mislite da li da ovog ovnica sto ostavljam za prilod drzim sa ostalim jagnjadima (sutra ce mu biti 4 mjeseca), ili da ga odvojim da bude sam, ili da bude sa ovcama?

Malopre izmerio romanovskog ovnica kao sto sam i obecao.83 dana-24kg,imao je oko 3kg na rodjenju(leglo cetvorki) sto znaci da mu je priras preko 250g/dan sto i nije tako lose. :)
sa sto dana imaće 26 kg puta četri rezultat bolji nego kod Dejana 26 i njegovog rokija koji je imao sto tri. A da je otac bio šarole prirast bi bio veći za 3 do 5kg po jagnjetu.

Ali moga Truta ko god je video,zewnuo je kao saran,nisam ih mogao isterati iz stale i normalno neko ga je urekao i upropastio me!Sarbanac sto mu ukrade kilo?:)

---------- Poruka napisana u 14:56 ---------- Prethodna poruka je at 14:53 ----------

Sledeci ovcarnik kad budem imao,imacu prostoriju sa boxovima gde niko nece ulaziti,sem mene i caleta!!

Ima nesto u tome, ziva istina je da se stoka moze ureci. Ima jedan covjek blizu mene, on uzgaja svinje. Nikom zivom ne da da ulazi u stalu, naravno osim ukucana i njega.

A majka od tog Dejanovog truta jede za dve romanovske. Što se tiče urokljivih ljudi to je čisto sujeverje.

Sikino stado koza i romanovaca,mislim da od dejana imam pice za ovu sliku,Siko morao sam:cvetic:

1z6fu3d.jpg

ima istine u tome za urokljive oci...dosta odgajivaca ne dozvoljava ulazak u stalu dok su ovce sjagnjene i janjad mala...svaka misao ima energiju imajte to na umu...

Znas Miladine sta nas narod uradi kad vidi nekog za koga kazu da je urokljiv:haha:,mada su to po meni gluposti,po tome ispade da si svakodnevno izlozen mogucim problemima zbog nekoga ko je urokljiv:sta:,to mu dodje kao nadprirodne moci

---------- Poruka napisana u 17:00 ---------- Prethodna poruka je at 16:59 ----------

Sika znaci cak sam te i nasmejao:bravo:

Ne kazu za dzabe da je koza djavolja zivotinja... :) Odo po stari telefon da nadjem jednu sliku od prosle godine.Da vidite sta su divljaci. :haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh