Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oce to eness kada se pari u srodstvu,hvala bogu to se meni nikad nije desilo niti ce,ne znam u cemu je fora pa se hvalis time? o_O

Jos kad vidis nove dvije ojagnjene kad postavim sve ce ti biti jasno sad mi dodje da udaram ovaj racunar sto moram radi konekcije da idem drugom da mi prebacuje na stik klipove.

Ako je kod mene srodstvo onda je kod svakog svake godine pazljivo biram i pustam ovnove i zbog toga sam ti inapisao kad to dozivis mladi smo obadvojica i zivot je pred nama ne treba da diskutujemo vise imamo isti cilj i ustrajavat cemo u njemu abd.

---------- Poruka napisana u 22:51 ---------- Prethodna poruka je at 22:51 ----------

Kolega spensi nema otvora nikakvog zasi ti svoju hehe pa ces vidjet koliko ces izdrzat.

Jos nesto cu te zamoliti nemoj sutra meriti jagnje koje ima 2 vilice ili tako nesto jel samim tim moze vise da pojede i da brze napreduje.

Ja mislim da si ti jako mlad, bas kako si i napisao, pa s obzirom na to malo si toga i vidio. Mislim da vise pricas o tome sta cujes nego o tome sta si vidio.
Ja svoju ne trebam sivat da vidim koliko bi izdrzao, ali sigurno bih izdrzao vise od jednog dana.
Znam ja jako dobro sta je manjak analnog otvora, a isto tako znam kako i rjesiti manjak analnog otvora. Tako da meni ne moras objasnjavat neke stvari.
Obicno se ne javljam na rasprave ovog tipa, ali kad vidim da neko pise gluposti, a posto smo na forumu gdje se razmjenjuju iskustva i znanje, cisto iz bontona sugeriram na neke stvari za koje znam da nisu tocne, kao sto je i tvoja prethodna tvrdnja. S obzirom da svoja iskustva povezivas s 100 janjadi sta ti predju preko ruke godisnje, ja svoja povezivam s visegodisnjim iskustvom s cca 1200 - 1400 janjadi godisnje koja su mi prelazila preko ruke.
Pozdrav,

Kolega spensi mozda ste stariji od mene ali moram vam reci prosao sam dosta toga jagnje se mozda moglo spasiti ali uginulo je.

---------- Poruka napisana u 23:17 ---------- Prethodna poruka je at 23:09 ----------

Ono na livadi sto imas jedno od tih je jagnjadi ojagnjeno 20. januara kako sam ja i rekao a ti si se meni podsmjehivao eto vidis kako sam te uhvatio jedino ako imas jos gdje koju ovcu a oni janjci su januarski i nemoj reci da te opet konekcija zeznula, kolege i vi citate vidjeli ste sve.

Pa prijatelju nije smijesno meni svi govorite da lazem pa fino sam te pitao ako imas negdje jos ovaca uredu je ha ja.

---------- Poruka napisana u 23:22 ---------- Prethodna poruka je at 23:21 ----------

A upoznat sam da si uvijek govorio da imas 2-3 ovce s kozama video klip sve govori.

Ti sebe nazivas iskusnim odgajivacem a ne vidis da su ona jagnjad sa snimka stara mesec dana po vuni i po velicicni.Ovnica nisam zakacio na snimku ali je bio sa njima,procesljaj malo temu romanovske ovce pa ce ti biti lakse ili evo ti slika da se ne mucis.
dsc00046.jpg

Enessss druze,aj malo ozbiljnije kad pricas o randmanu,ipak ovo ne citamo samo mi salabajzeri vec po nekad i strucnjaci,a i medju nama ih ima samo im glupo da se blamiraju i spustaju na nas nivo,ovo kazem ozbiljno bez sale

Strucnjaci su sigurno vidjeli moj video sta kazu na njega, kolega spensi nije vjerovao kad sam rekao da za 2,5 mjeseca mogu imati jagnje od 33 kg kad sam postavio niko ga nije prokomentarisao.

Ah evo je i zaga de si zagoo. :) :ppozdrav:
Enes samo da ti se zahvalim na ovako zanimljivoj veceri smejao sam se slatko.
Samo mi nije jasno sto sam se uopste upetljavao u raspravu koja nema kraj i u kojoj ti uvek pobedis,sutra cu izmeriti janjca,izneti podatke i sa time zavrsavam diskusiju.
A sada odoh na spavanje posto sam ipak hobista,profesionalcima ostavljam prazan forum da caskaju nocas. poz

P.S Evo ti jos jedan video da ga dobro proucis nocas da ti ne bude dosadno. :)
http://tinypic.com/player.php?v=2rhqng5&s=5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh