Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste ko ima 30-40komada pa da uklopi bocice, ali ko drzi 5-10 ne isplati se jer nece potrositi a ima jos problem sa nabavkom[/QUOT
Da, to si u pravu. Meni je ovaj veterinar prodavao inekcije u dozama, tj kupio sam samo koliko mi je trebalo. A da li cu opet imati srece sledeci put, vidjecemo.

pozdrav. sta se radi?ja uzeo bliznake da ih nagojim i pojedem na jesen ali sad sam ih toliko zavoleo a i moji ukucani da planiramo da ih ostavimo za priplod. ali ima tu problema. interesuje me da nema neke frke sto su tako odgajani.

Kako mislis tako odgojene, debele su, ili mazne? Nece biti nikakvih problema. Da su mrsave, bolesne, uopsteno zapustene onda bi moglo biti problema.

Jeste ko ima 30-40komada pa da uklopi bocice, ali ko drzi 5-10 ne isplati se jer nece potrositi a ima jos problem sa nabavkom[/QUOT
Da, to si u pravu. Meni je ovaj veterinar prodavao inekcije u dozama, tj kupio sam samo koliko mi je trebalo. A da li cu opet imati srece sledeci put, vidjecemo.
A,kako ti je odvojio u doze?i pitanje je kako se lek sacuva da ne izgubi svojstva.
Postujem veterinare,al dzaba priznanica,kad kazes da je na 24 ovce potrosio 120 kubika ivermectina,pa to je skoro 5 kubika po ovci,da to nije malo mnogo?

@Sava21 Pa uzeo sam dvije sprice i izvukao je iz bocice koliko treba. Tako da sam kupio samo doze, a ne cjele bocice.
A sto se tice farbanja jaja, za to mi se zena upravo sprema! :osmeh:
Da li bi smetalo ovcama kad bi jele mokru travu, htio sam da ukosim i da im dam? Da ne idu na pasu, jer kisa bas pada!

---------- Poruka napisana u 09:22 ---------- Prethodna poruka je at 09:07 ----------

A evo jedna fotografija pasnjaka za moje ovce, ne vidi se sve. drugi dio je pregradjen, jer tu formiram pasnjak za sledecu godinu. A ovaj dio sto je samo zemlja je da trava slobodno raste i da one imaju kud da hodaju.. Nisam im htio smanjivati prostor, jer svejedno cu im kositi travu i davati kad ovo popasu.
t9f59v.jpg

A,kako ti je odvojio u doze?i pitanje je kako se lek sacuva da ne izgubi svojstva.
Postujem veterinare,al dzaba priznanica,kad kazes da je na 24 ovce potrosio 120 kubika ivermectina,pa to je skoro 5 kubika po ovci,da to nije malo mnogo?

Dobro vas deru tamo .... 24 ovce maksimum 60 kubika ivermektina. Ovce u dobroj kondiciji, tezine prosjeka 60-80 kg, maksimalno 2.5 kubika.
Kada dajete ivermektin ovcama isto ucinite i s psima koje drzite uz ovce. Pasi srednje velicine 2.5 kubika ivermektina za ovce pod kozu. Doza za pse je 0,8 ml na 10 kg tezine.
Iskluciti rase koli, lesli, australiansi ovcar, bobtail e border koli, kao i mjesance te rase.
Pozdrav.

Vaistinu vaskrse! Srećan praznik i tebi. Nađi neku il francuskinju radi tucanja jajima radi običaja. Može i neka melezanka tamo ih baš ima!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh