Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dje si Rajko ,e sto mi pade na pamet jedna fora iz domaceg filma,ima rajko da citas dva sata.

Evo uzivam malo,steta nema dekija veceras on bih me u ovome sigurno podrzao i ako se "ne slazemo" u vecini tema. :)
Hm...kojih tema :sta:

---------- Poruka napisana 13-04-12 u 00:01 ---------- Prethodna poruka je 12-04-12 at 23:59 ----------

Uživaš ili spavaš,nešto malo pre reče :sta:Ne,ti bih želeo da uživaš,pošto nema njega.

Poslednja izmena od urednika:
Dje si vojvodo,druze moras se prikloniti nekoj grupi hobi/profi,ima i treca naravno rece sarbanac amateri,valda hteo covek da ostane po strani

Deki, farba i kuvanje u isto vreme,mator sam ja da to nesto delim,sve odjedared

Nije Mirko da sam hteo po strani. Da sam hobista ja bih imao 10ovaca i to bi bilo iz zadovoljstva kao što ljudi drže golubove, lovne pse, kanarince ili šta već. Opet da sam profi ja bi imao umatičeno stado plaćao pio imao subvencije. Ipak su većina amateri to hobista nam je nadenula država. Bilo kako bilo nešto se mora raditi. Svako radi onako kako ume i kako mu mogućnosti dozvoljavaju. Ja najviše cenim one koji mi pokažu ispravnu računicu. Najisplativiji način koji sam ja video je kod kolege Cigaja u Banatskom Vladimirovcu. Iako ima auhtotonu rasu cigaju koje se mnogi gušaju on ima prihod bolji nego bilo ko od nas. Njegove ovce su preko 300dana u ataru. Zimi od 11 do 16h po kukuruzištima i repištima leti 24 sata na pašnjacima. Nemamo svi iste uslove. U mom kraju niko i ne misli o ovčijem mleku dok u drugim krajevima mleko je glavni proizvod.

Bas tako sarbanac, ali kako god. Spremio sam i ja jaja da se ofarbaju!:osmeh: A da nesto pitam usput, ako ovca povremeno kaslje da li je moguce da je od suge. Tako sam cuo. Ali dao sam joj sve protiv toga, sad manje kaslje, ali desi se ponekad opet da kasljucne. Jedno od njenih jagnjadi takodje povremeno kaslje. U cemu moze biti problem?

E sarbanac,ja pokusavam to danima da objasnim,sigurno je palo na pamet nekome da me pita sto ne gajim vise ovaca ako je zarada sa 10 ovaca 1000 evra, e pa zato sto vise ne bi mogao da prodam niti da nahranim u mojim uslovima(plafon 15-20 ovaca),odnosno uslovima kraja u kom zivim.

Bas tako sarbanac, ali kako god. Spremio sam i ja jaja da se ofarbaju!:osmeh: A da nesto pitam usput, ako ovca povremeno kaslje da li je moguce da je od suge. Tako sam cuo. Ali dao sam joj sve protiv toga, sad manje kaslje, ali desi se ponekad opet da kasljucne. Jedno od njenih jagnjadi takodje povremeno kaslje. U cemu moze biti problem?
Kakvog ti je kvaliteta seno? Mozda ima prasine ili je malo budjavo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh