Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boco moze se desiti da se nije razmesao koncentrat dobro,pa uhvatili vise soje+dobra zelena detelina i odmah dobiju proliv,jer ne mogu svariti tolike proteine!

Drustvo ovo mi lici da bi moglo biti i neka osnivacka skupstina ovcarskog udruzenja .Teritorijalno dobro rasporedjeni ,informativno povezani,svih profila i zanimanja a svi pasionirani ovcari.Nevidim da drugi imaju vise a znanje koje se nalazi u postovima ovog foruma nije za podcenjivanje.

---------- Poruka napisana u 21:32 ---------- Prethodna poruka je at 21:28 ----------

Najverovatnije Deki da je to malopre sam bio u farmi on je raspolozen maksimalno, isukao alatku i juri sve oko sebe, inace ojagnjen 10.01 i pre neki dan merio 32 kg.

---------- Poruka napisana u 21:33 ---------- Prethodna poruka je at 21:32 ----------

I dalje jede ali zaveceras sam im smanjio obrok

momci sta mislite da li bi ovnic koji ce 15.-og aprila imati 4 mjeseca moci pariti ovce u junu, julu?Da ne kupujem ovna, jer cu njegovu majku prodati, a sestre necu pustati u priplod ove godine. Pa da imam samo za ovu sezonu, jer cu imati drugog ovna sledece godine.

Ako moze da dohvati :osmeh: nece biti problem,ali tako mlada grla se ne pustaju u priplod,bez starca nema udarca

sta mislite onda da ga pustam i na pasu sa ovcama? zalucen je prije mjesec i po. ne bi trebao opet "trcati" da sisa. Nisam ga skoro vagao, ali ima najmanje 35 kg.

Evo moj Micko napunio godinu dana,jos nije omastio brke,nadam se da ce uskoro ovce traziti ovna,pa ce se i on omastiti,inace merio sam ga ima 87 kg za goidinu dana,to je ok kilaza za virtemberg ovnica,zar ne?

Dobro jutro!sta mislite momci da li ce naskoditi jagnjadima sto je trava mokra, da se ne nadmu? Htio sam nakositi im trave da ne jedu sjeno vise. Ne mogu ih pustati da pasu sa ovcama jer nije vrijeme za to zbog zausenja. A htio sam pustati i onog ovnica van sa ovcama, valjda nece biti problema.

pa ne fali, ali posto mi je sjeno pri kraju pa zato. A ovce su u toku zasusivanja ako ih opet sastavim da ne bude opet sisanja, pa onda opet sve iz pocetka. A inace, ovcama ne smeta mokra trava, jer kisa jos pada?

mozes nakositi i sacekati da ostoji da neide mokra posle trave opet im daj sijena radi stolice
na rosnu travu nikad ne ispustaj ovce na pasu jer samo mogu metilj zaraditi

Zarius,ne smeta im ni kisa ni rosa,ali se na to moraju navici POSTEPENO inace bude propasti!Kad pocinjes prelaziti na zeleno,dobro ih nagruwas sa senom i pustis na suwu trawu i posle lagano manje sena vise trawe,pa ranije na vlaznu i bude ok.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh