Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Covjece ja ti postavim i snimak i sve i ti opet ne vjerujes ajd necu visee nista ni pisati, a govorili su svi ne mogu ni siljezice jaganjce hraniti a ewo postavio sam ja da mogu a abd i u junu kad narastu postavit cu opet pa ces vidjet koliko ce imati eto ovo gore se juce ojagnjilo postavit cu ga za 3 mjeseca ponovo :D

---------- Poruka napisana u 16:23 ---------- Prethodna poruka je at 16:22 ----------

Petrovo takvi su najsladji ali ja ne prodajem ispod 30 kg jer nema racunice a od 25 kg je medd ewo sad cu ti video postavit jednom medicka

Ojagnjenima siljezicama i ovcama dajem po 1 kg kukuruza dnevno eh sad neka pojede vise neka manje ali to ce imati do maja onda lagano Vlasic i pitoma trava

View My Video ewo malise kad je malo stao na noge

Covjece ja ti postavim i snimak i sve i ti opet ne vjerujes ajd necu visee nista ni pisati, a govorili su svi ne mogu ni siljezice jaganjce hraniti a ewo postavio sam ja da mogu a abd i u junu kad narastu postavit cu opet pa ces vidjet koliko ce imati eto ovo gore se juce ojagnjilo postavit cu ga za 3 mjeseca ponovo :D

---------- Poruka napisana u 16:23 ---------- Prethodna poruka je at 16:22 ----------

Petrovo takvi su najsladji ali ja ne prodajem ispod 30 kg jer nema racunice a od 25 kg je medd ewo sad cu ti video postavit jednom medicka

Enessss na koga si mislio u ovom postu

Mislio sam na tebe rekao si mi izvagaj i postavi ja uradio jos sam duzan ovna izvagati ali to cu na vasaru abd :D ovo janje sto se ojagnjilo juce i sto sam ga postavio abd 1.7 ce se ponovo izvagati garantujem da ce imati 35-40 kg jer je musko a ima mi se jos siljezica ojagnjiti

Druze nisam nista komentarisao,post u vezi ISPLATIVOSTI i ishrane sam uputio Sarbancu,zbog toga sto rece da prirasti preko 400gr nemaju ekonomsku logiku.Tebi sam se izvinuo ii obecao da necemo vise polemisati.Jedino sam sa Petrovom komentarisao.tako da meni ne trebas nista dokazivati,vlasicka je posle tvojih podataka ocigledno i u istinu super ovca,vidis da sam samo ja nesto se busao,ostali cute,cutacu i ja bar tebi,ako ne ostalima

Ljudi treba mi brz savet pa zato na catu ovo pitam,sada sam primetio da su mi prolila dva jagnjeta od tridesetak kilograma, sledece nedelje idu u prodaju pa neznam cime to da uspesno zaustavim a da nema nikakvu karencu.

Nisu Mirko to neradim nikad pre tri meseca .
A sedam dana je mnogo idu za uskrs.

Boca teško da može bez lekova. Bolje leči pa odloži prodaju da ne dođe do komplikacija. Mirko nema sena po 10 dinara ni kocentrata po toj ceni. Tim obrokom koji preporučuješ mali je dnevni prirast jer treba da jedu više sena nego kocentrata. Kad forsiram tov dajem kocentrata koliko god mogu da jedu u tri obroka a sena samo radi reda. Sastav kocentrata je bitan. Nije važno dali je 18% ili 16% proteina već kakvog su kvaliteta ti proteini. Recimo 30kg suncokretove sačme ima proteina kao 20kg sojine al je razlika ogromna. Za veće dnevne priraste do četri meseca potrebni su i proteini animalnog porekla. Nekad se koristilo riblje brašno. Mleko i surutka u prahu su odlični. Ja sam jagnjadima koje sam hranio kravljim mlekom na sisak davao i jaja što se odlično pokazalo. Super starter za telad jedne firme se odlično pokazao u praksi al je kg 86din i ide ga 35% u smeši sa žitaricama. U ovoj varijanti prirast je i do 500gr dnevno al se ne isplati. Ja lično hranim 50kg kukuruz 30kg mekinje 20kg soja griz plus 2,5 premix 1,5 kg stočna kreda. Sve što kažem sam probao u praksi.

Boco,kad je proliv u pitanju tesko je dati pravi odgovor,ako su nesto pojeli pa dobili to prolazi samo od sebe,ako je neka bakterija mora anti biotik!Kakve je boje,mirasa taj proliv,opisi malo?

---------- Poruka napisana u 19:10 ---------- Prethodna poruka je at 19:09 ----------

Premeri im temperaturu,jel' jedu i prezivaju ili su potisteni?

Deki proliv je zelene boje jer dosta jedu lucerku i cinimi se da nesmrdi mnogo osim toga po volji jedu koncentrat po recepturi sa foruma (kukuruz ,soja suncokret premiks) sada idem da proverim stanje inace nisu potisteni.

Sarbanac,nisam preporucio obrok nego rekao koliko je potrebno za kg prirasta,seno sam kupio pre dvadesetak dana po ceni od 10,00 din drugi otkos ekstra kvaliteta,Koncetrat kupujem na fabricku cenu jer radim za fabriku stocne hrane,svako toviliste junadi posto nema tih sa jagnjadima placa fabricku cenu zbog kolicine,pa nece valda farma kupovati u Pojl.apoteci na Mp cenu.Kad kazem koncetrat podrazumva se da je koncetrat za jagnjad i da su proteini svarljivi,i naravno jagnjad kvalitetna za tov,nisam mislio da nahvatam po pijaci sta ima pa da ocekujem prirast,zato postoje tovne rase.Znaci podrazumeva se kvalitet jagnjeta,sena ili lucerke koje traba manje i koncetrata,to je jednostavno uslov za rezultate, tov do 40-45 kg.

Boca ja jagnjad cistim od parazita prvi put izmedju 35-40 dana starosti,drugi put nakon 2-3 nedelje,inace to radim po savetu mr.Vuckovica sa kojim sam radio kad sam poceo 2002god,mada se neki veterinari ne slazu sa tim,kod mojih jagnjadi skoro da nema problema sa prolivom,kojima su cesto uzrok paraziti koji ostete sluzokozu creva pa se na to zakaci jos brdo bakterija

pakod nas mi ovde sastavimo vise manjih,a za tamo ce da vidimo,sto se mene tice nisam zahtevan moze i na livadu ako donesemo pecenje i pice,A SAD OZBILJNO moramo se dogovoriti,ima nas dosta,nije to bas tako peosto,bice guzve,de da nadjes kafanu,a da sednemo svi,ajd bato smisljas nesto

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh