Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Petrovo sta ko mi je rekao ne razumem? O_O

Milossoumi kad god oces,ti verovatno imas vise obaveza od mene tako da ti biraj mesto i vreme ja sam uvek slobodan. :)

U ovom slucaju koji pominje miladinovic ja mislim da bi mogao da pokusam da pomognem sa nekim stvarima ,al sa one strane drine ! :osmeh:

Jos jedna sansa je ako se okupi dovoljno ljudi da se ode u neku nasu domacu klanicu koja ima halal sertifikat i koja moze da izvozi u arapske zemlje, pa da se sa njima napravi dogovor !

Vojvodjanin lijepo stado :D a zanima me jel mozes razlikovati koje je jagnje od koje ovce jer svi su bijeli kod moje rase je lakse razlikovati ali prije par dana sam otisao kod komsije koji ima ovakve ovce i sve u glavu zna koje je od koje a oni svi isti heheh :D:D

Lepo vojvodjanin,koliko vidim jagnajd jos malo veca od ovaca. :D

Sad će oni "uveličati" Uskršnje praznike...ti veliki.

---------- Poruka napisana u 09:16 ---------- Prethodna poruka je at 09:10 ----------

Vojvodjanin lijepo stado :D a zanima me jel mozes razlikovati koje je jagnje od koje ovce jer svi su bijeli kod moje rase je lakse razlikovati ali prije par dana sam otisao kod komsije koji ima ovakve ovce i sve u glavu zna koje je od koje a oni svi isti heheh :D:D

Može ih razlikovati, kada si svaki dan sa njima.Meni je malo teže pošto sam zbog posla kod ovaca samo vikendom i poneki radni dan.Ali i tako prepoznajem 80%, a brat ih zna sve u glavu.

ja nisam dolazio u ub sa sa prevelikim ocekivanjima, pa se nisam ni razocarao, ali ne mislim da iz svega ovoga ne moze nesto dobro i da ispadne , pokusasu da pravim sekciju za gucu i okolinu pa polako korak po korak. pozdrav svim forumasima i oraganizatorima u ub-u

@slavis to je dobar plan da se po regionima organizujemo,druzimo i saradjujemo pa kad nekome naleti kupac da znamo koga da zovemo i pitamo sta oni imaju...ipak je i ovaj forum jedna vrsta udruzenja...

Ne sumnjam u te ljude iz bikare oni su ipak pre svega ovcari a ne nakupci i deluju mi kao ok ljudi,samo sto oni nisu imali nikakav konkretan plan za akciju sto je verovatno rezultat loseg predznanja o situaciji na ovom terenu.Ako zele da se Bikara prosiri i na ove krajeve na obostranu korist moraju da budu mnogo konkretniji da bi isto to ocekivali i od nas.

Oni verovatno idu na tu kartu da kad nadju kupca za 5 000 jagnjadi da skupe tu jagnjad od clanova, da plate vrv od svojih para po trzisnoj ceni a da oni posle prodaju po nekoj malo jacoj ceni i da se ugrade malo.. Sve u svemu nisu ni oni mutavi. Mene je oduvek cudilo to sto na njihovom sajtu u oglasima stalno u ponudi ima jagnjadi za klanje, a sad i vidimo zasto... Zato sto nemaju tu cuvenu organizovanu prodaju tokom cele godine koja u sustini sve zanima. :svinja:

Ipak je rano reći da od posla nema ništa. Ja neću odustati na početku puta. Ub i okolina će sigurno osnovati sekciju. Razgovarao sam sa ljudima iz bikare sat ipo pre sastanka. Na mene su ostavili pozitivan utisak poslovnih ljudi koji znaju šta hoće. Nemislim da su mutivode. Njima trebaju saradnici nama treba organizacija i pomoć. Interes je obostran i to tako treba i da bude. Vreme je najbolji sudija i videćemo ko je u pravu. Što se tiče predavanja moglo je i bolje. Mislim da oni nisu dovoljno informisani što se tiče ovčarstva južno od Save i Dunava. Prikazan je film o ovčarstvu u Engleskoj što i nema neke naročite veze sa nama. Druge su rase u pitanju kao i klima. Svaki početak je težak i ima svoje dečije bolesti koje se nemogu izbeći. Ja se ipak nadam uspehu i verujem da ćemo uspeti.

Drugari,ne smemo odustati,pokusajmo se udruziti pa ako nas iz...u jednom ce!! Nece dvaput! ja sam u mom kraju osnovao sekciju,i jako malo ljudi ima,svi drze za sebe,5-7-10 kom,pa opet pristaju i razmisljaju u pozitivu,
POKUSAJMO SE UDRUZITI!

Petrovo niste rekli da se jagnji tokom cele godine direktno ali ste rekli da se pripacava odma posle jagnjenja(mesec-2-3 dana od jagnjenja) sto bi znacilo da se mora jagnjiti tokom cele godine,a ne smao u periodu koji si ti malopre naveo.

eto sve ti Enes rece to ti ja nisam sigurno rekao i molim te da mene ne mjesas u stvari sa kojim nemam veze
Enes dobro si ih zapatio hrana ucinila svoje a i ranmo jagnjenje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh