Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bi se slozio da je pasa skupa sa savom ne kosta nista bar kod mene a do pola leta kad ima trave je dovoljno sat i po ujutru i toliko uvece da tako je i u jesen kad ima obilje sveze trave.Leti isto samo malo duza pasa.A ispasa je moguca i zimi na sneg neposecena kukuruzovina kupinari naravno uz dohranu i da postoje uslovi za to.Sve to za dzabe.Bog dao.
Samo malo vise obrati paznju na ono sta sam napisao.zasto je skupa-jer je nema.Kod mene u okolini,a skoro u celoj Backoj su oranice.nadam se da me sad razumes.

Jel ima nekakvih vesti sa Ub-a,dal ispekose nesto,ili sluze samo meze,ne mogu vam opisati koliko zeljno ocekujem vesti.

Savo kod mene pase koliko oces.Ajd dodji sa stadom ponesi malo prsute i slanine iz backe a ja vina iz mog vinograda pa pravo na skoricke pasnjake(malo sale).U mojoj sredini farmski nacin ovcarstva je tesko odrziv.Pozdrav za sve ovcare pokusavam da se afirmisem medju vas ovcarske velicine sa mojih 10-15 ovce(dace bog vise).

Al se momci raspricali Mirko svaka cast za slike milina za oko idusu ja se vec vratio sa Uba nisam imao vremena ni raspolozenja da mastim brke. Poneo sam jedino lepo iskustvo a to je sto sam se video i popricao sa par forumasa Velimirom, sikom, slavisom, kvicojem , majilovcem, BOCOM tako da mi je to ulepsalo dan posle razocaravajuceg predavanja kako treba da odgajam svoje ovce. Srecan sam i zbog toga sto sam tek danas video koliko ustvari znam o ovcama.

To na sajmu je obavezno!!!Ko ne dodje a nema opravdanje magarac. :haha:

Ako budemo zivi i zdravi,ja prihvatam organizaciju(par kolega sa foruma ce mi pomoci da ih ne imenujem)oko pecene jage ili sac i ostalog sta treba, za NS sajam.da se druzimo i upoznamo.A te bikare i mutivode ostavimo po strani.Zivi bili pa da se druzimo.

sika ti i ja kao komsije bi trebali da se vidimo i upoznamo u kafani,biraj mesto i vreme,a mirko ima tu istine sto se tice kolicine to jest kontinuiteta ali evo pogledaj udruzenje oplenac ljudi imaju lepu pricu,kucaj na googl i vidi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh