Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma imao sam ja 40 komada,pa smo prodali sve sad imam dve ovcice(prvo jagnjenje),cetiri jagnjeta i ovna.Inace romanovske rase.A drzim ih u Koricanima jeste da je malo urbano ali deo gde sam ja i nije.Mozda i znate mog dedu ako ste stariji Zika mehanicar a neki ga zovu i Mušovac. :)

kad se kolje ovca ili nesto starije sa dosta loja moji su pravili zatop od iznutrica i loja,bude extra

Za enesa idf koji je boravio na 700ha pasnjaka uglavnom bez koncetrata u sezoni ispase

W jagnje na ispasi

Zdravo momci! Danas sam napokon bastu posijao! Ali opet nista od kise. A i nesto mi je dobro sje*alo dan! Jutros kad sam isao u prodavnicu, vidim djecaka, od mozda 11, 12 godina kako vuce dvije torbe pune zeljeza u oblizni otpad. Da proda! Sav se lomi dok ih nosi, preteske su za njega! I usput staje da pokupi po koji komad lima pored puta! Nikad necu zaboraviti taj njegov pogled dok sam prolazio pored njega! Iako je vidi se napacen, prljav, ali opet me je uz osmjeh pozdravio! Ne znam odakle je, nije iz mog mjesta! Toliko me je to rastuzilo da je to nemoguce opisati! Da sam imao u sebe para da mu dam! Pa je*em ti, stalno mi je u glavi to! Kud sam bas tad naisao, sad bih bio s mirom!

Svud je jad i beda. Svaki dan sve gore i gore. Ima li dna ovoj propasti? Najžalije mi dece i mladih ljudi. Al šta da se radi. Biće valjda nekog boljitka.

Druze stvarno ne znam kud ovo sve ide! Propast je nad propastima! Ne znam kako je kod vas u Srbiji, ali ovde je doslo do grla! Utusise nas kao pilice! U vraziju mater! Ali ako Bog da bice nama jagnjadi pa cemo nekako izgurati!:ppozdrav:

Život seljaka nikad nije bio lak al se ima neka sigurnost. Važno je da su deca zdrava da nisu gladna gola i bosa. A toga ima svuda i svakim danom sve više pogotovo u gradovima po centralnoj Srbiji gde su propale firme. Opet na selu kako tako.

Crni neka su malisani zivi i zdravi! Kako su danas svi skupa, jarad i koza? Na koji nacin da u sto kracem roku udebljam ovce, tj ovu jednu koja je ostala bez vune, a sama kost i koza je? Problem je sto ju moram zasutiti, pa ako bude 15 dana samo na sijenu na sta ce tek onda liciti. A inace joj dajem ujutro "farmer" (suncokretova sacma, stocno brasno, kukuruzna prekrupa, dehidrirana lucerka) a na vece mjesavinu kukuruza i jecma. I jos jedno pitanje, htio bih i ostale ovce da jos udebljam. Nisam bas zadovoljan ovakvim kakve su. Pa na koji nacin da ih pripremim za sezonu mrkanja?
Ovce zasusene za 7 dana.dva obroka,livadsko seno i kukuruzovina,naravno voda i min.vit.lizalica,i izmuzanje svaki drugi dan i gotov posao.

Mirko odlicna jagnjad i w i idf ali mana ifd je sto ne trpi duga pjesacenja a travu iskoristava maximalno cak do korjenja sam cuo da jede
e takav je zivot svaki dan sve teze i teze

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh