Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
treba mi savet,imam sedam ovaca starosti godinu dana,rasa je virtemberg i juce mi je stigo ovan za priplod,grla su umaticena,problem je sledeci,ako je problem uopste,mje ovce su krupne,odgajio sam ih dobro od jaganjaca kad su bili,i mnogi su mi rekli da bolje ovce videli nisu,al kad je stigo ovan,sve mi je to palo u vodu jer on izgleda ko fica medju mojim ovcama,ima 162 kilograma.prvi dan je udarao ovce,a danas je prestao,ne skace na njih jos,pa vas pitam da li sam napravio gresku i da li sam trebao naci manjeg ovna?

Enes vam je bio smijesan sa ovnovima od 100-120 kg a sta kazete na ovo 162 ali ako covjek tako kaze ja mu vjerujem samo bih volio vidjeti sliku da mogu pricat ljudima :D

Nema nikakvih problema,pripatice on njih samo polako.
Enesss89 sada cu ti poslati miljkovog ovna sa ns-sajma prosle godine od 180kg samo da ga nadjem
..,

Drago mi je to cuti a znaci i ovce su do 120-130 kg aa ja se nasao hvaliti sa svojim rogancicima heeeh :D

A izvini u kojoj temi ? Jel tema W ovce ili neka druga, unaprijed hvala..

slikacu sutra i postaviti slike,ali ovan nije moj,vec Lazara iz Guncata,kod mene ce biti mesec dana pa kad mi dotera jos sedam jaganjaca koje sam kupio uzece ovna.danas sam ceo dan pravio jasle da nemoram ulaziti u stalu da hranim ovce jer iskreno i nesmem,a taman cu da vam slikam i jasle ba da ocenite i kakav sam majstor i dal sam nesto naucio od vas

selo pored Kragujevca,Golocelo,blizu su i Guncati,ma nema nas ovcara,mislim na ove sa umaticenim ovacama na prste ceo srez mozes da nabrojis a da drze cistu rasu

slikacu sutra i postaviti slike,ali ovan nije moj,vec Lazara iz Guncata,kod mene ce biti mesec dana pa kad mi dotera jos sedam jaganjaca koje sam kupio uzece ovna.danas sam ceo dan pravio jasle da nemoram ulaziti u stalu da hranim ovce jer iskreno i nesmem,a taman cu da vam slikam i jasle ba da ocenite i kakav sam majstor i dal sam nesto naucio od vas
Kojeg ovna si uzeo od Laza jel neki od ona tri sto su mu trenutno u ovcama?

nisam bio tu kad ga je dotero,ali cale mi rece da nije bio medju njegovim ovcama i da je ovan drugiput pustan sad kod mene,da ti lazi slucajno ne siliras detelinu rajko?

bas bi imao,kad sam pocinjao sa ovcama i kad sam trazio prve kupiti,obisao sam celu sumadiju,al da mi se neke svide ko njegove nisu,ja tebi ne mogu opisati pitomost tih ovaca,kad udjem hoce da me obale,nemogu ici od njih a imam ih samo sedam za sad,i sve sto pojedu im se poznaje,neverovatan prirast,a i lazar je dobar momak i posten,pomaze mi savetima i ne zali da mi odabere najbolje jaganjce,a decka sam upoznao tako sto sam mu se pojavio na vratima,nikad se videli pre toga nismo,a plus je i veterinar,tako da zna mnogo,a i ume

bas bi imao,kad sam pocinjao sa ovcama i kad sam trazio prve kupiti,obisao sam celu sumadiju,al da mi se neke svide ko njegove nisu,ja tebi ne mogu opisati pitomost tih ovaca,kad udjem hoce da me obale,nemogu ici od njih a imam ih samo sedam za sad,i sve sto pojedu im se poznaje,neverovatan prirast,a i lazar je dobar momak i posten,pomaze mi savetima i ne zali da mi odabere najbolje jaganjce,a decka sam upoznao tako sto sam mu se pojavio na vratima,nikad se videli pre toga nismo,a plus je i veterinar,tako da zna mnogo,a i ume
Da veoma posten prvo stado sam od njega kupio i bio prezadovoljan iz moje gluposti samd nemam nijednu od tih ovaca ali cu uzeti nesto zenki ove godine . Ima stado za respekt a i ugled njegovi kupci se uvek vracaju ponovo kod njega bio mi je u subotu doterao ovnica jednog. Nije dzaba sampion u KG svake godine.

sad sam gledo slike,nije ni jedan od ovih ovnova,cini mi se da je ovaj kod mene najveci,mozda mi i u strahu velike oci,jos sam ja zelen u ovome,ali sam uporan,moj kraj ti je malo zaostao po ovim pitanjima,u mom selu nit ko ima umaticene ovce nit kom to pada na pamet,a kad su neki danas videli ovna cudili se nisam mogo od stale da ih odvojim,tako da nemam od kog sta nauciti,prekljuce sam kupio rotacionu poljsku novu i to je jedina rotaciona u selu,sta vise da ti kazem,da nema lazara i ovih foruma,ne bi znao ni trecinu ovoga sto sad znam,oduzicu mu se nekako

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh